Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 2 noiembrie 2009

Soros: Ne trebuie un nou sistem financiar global

Controlul la nivel international asupra miscarilor de capital si noile reguli ale jocului din sistemul financiar trebuie sa reinventeze un nou sistem financiar global, este de parere miliardarul George Soros.

"Acest lucru l-ar putea indeplini un nou acord Bretton Woods. Se va decide cum trebuie tratate insitutiile financiare care sunt prea mari pentru a intra in faliment si vor fi luate in considerare noi reguli privind miscarile de capital", sustine Soros, citat de Reuters.

Soros a adaugat ca se asteapta ca mentinerea controlul asupra capitalului sa fie facuta de China, aceasta tara incercand si sa stabileasca legaturi cu tari bilaterale de clearing precum Brazilia, denominate in yuani.

"Astfel de acorduri ar putea diminua statutul dolarului ca valuta internationala", a mai spus miliardarul. Sursa:
Bloombiz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”