Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 23 noiembrie 2009

Szasz Jeno: UDMR nu mai este stapânul feudal al maghiarilor

Presedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, a declarat ca prezenta slaba a electoratului maghiar la votul de duminica a demonstrat ca “UDMR nu mai este stapânul feudal al maghiarilor din România”, iar Kelemen Hunor nu a fost un candidat “autentic al comunitatii maghiare”.

“Kelemen Hunor nu a fost un candidat autentic, reprezentativ pentru maghiari. A fost si este un activist de partid necredibil. UDMR nu mai este stapânul feudal al maghiarilor din România, alegatorii maghiari nu mai executa întocmai ce este dictat de UDMR si acest lucru este subliniat de prezenta slaba a electoratului la vot, fapt care demonstreaza adevarata greutate a UDMR”, a spus Szasz Jeno, citat de corespondentul Mediafax. Liderul PCM a adaugat ca, de aceasta data, la alegerile prezidentiale, UDMR nu a mai avut ocazia sa îi aduca pe maghiari la vot “de frica”. “Tot timpul ne-au amenintat cu neintrarea în Parlament, speriindu-i pe cei creduli ca ramân fara reprezentativitate”, a afirmat Szasz. În ceea ce priveste cel de-al doilea tur de scrutin, presedintele PCM a spus ca românii si maghiarii nu ar trebui sa mai voteze reprezentantii stângii socialiste. “În turul al doilea, maghiarii, ca si toti românii, trebuie sa apere România de stânga socialista. Cu totii am avut parte de mai multe experiente negative din acest punct de vedere. Odata ajunsa la putere, stânga o sa faca rau românilor, asa cum s-a întâmplat si în Ungaria de când stânga socialista a ajuns la guvernare”, a afirmat Szasz Jeno.
Presedintele PCM a adaugat ca le va lansa celor doi candidati la presedintie, Traian Basescu si Mircea Geoana, invitatia de a veni în secuime, pentru a le fi prezentate, de catre electoratul maghiar, “solutiile generale pentru problemele tarii, dar si solutiile pentru comunitatea maghiara din România”. “Când vor veni în secuime, vom avea posibilitatea sa le prezentam ideile noastre de descentralizare autentica a tarii, si anume regionalismul asimetric, valabil atât pentru Tinutul Secuiesc, cât si pentru orice alta regiune istorica din România”, a adaugat Szasz Jeno. sursa: gardianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”