Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 12 noiembrie 2009

Timişoara: Un clan ţigănesc a făcut lecţii de acordeon cu 40 de sclavi puşi să cerşească în Finlanda

Procurorii au început urmărirea penală împotriva celor 12 ţigani acuzaţi că au exploatat peste 40 de arădeni pe străzile din Finlanda.

Procurorii timişoreni de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorismului cercetează o trupă de 12 ţigani, acuzaţi că au pus să cerşească peste aproximativ 40 de arădeni.

„I-au amăgit iniţial cu locuri de muncă. Apoi, când au ajuns în Finlanda, le-au cumpărat acordeoane şi i-au obligat să înveţe să cânte la aceste instrumente muzicale. După ce îi şcoleau, îi scoteau pe stradă”, a spus Mircea Andreş, procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Timişoara.

Anchetatorii le-au audiat miercuri pe cele 12 persoane acuzate că fac parte din reţeaua de cerşetorie. Doar cinci ţigani au fost reţinuţi, iar astăzi vom fi prezentaţi judecătorilor arădeni cu propunerea de arestare preventivă. sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”