Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 1 noiembrie 2009

Un emigrant roman cere despagubiri pentru persecutiile din timpul comunismului

Un emigrant roman din Statele Unite ale Americii a protestat in aceasta saptamana in fata ambasadei Romaniei de la Washington, cerand despagubiri pentru persecutiile suferite in perioada regimului comunist.

Barbatul in varsta de 71 de ani se afla in SUA din anul 1985, fiind nevoit sa paraseasca tara din cauza ca era persecutat pentru idealurile democratice. Viorel Ciubuc sustine ca "ceea ce i s-a intamplat in acea perioada a fost abuz, iar ceea ce vrea acum este dreptate", informeaza Heraldnet.


Nascut intr-o zona rurala la marginea Bucurestiului in 1938, fiind cel mai mic dintre cei cinci copii ai familiei, Viorel Ciubuc a fost martor inclusiv in persecutarile comuniste asupra bunicului si tatalui sau.


In 1970 ajunge director de companie in Focsani. In toata aceatsa perioada, familia sa a fost spionata, iar apelurile telefonice ii erau monitorizate. Chiar si asa, ramane un critic vehement al regimului comunist.


Saturat de politica tarii, in 1975 doreste sa emigreze, ceea ce ii aduce cu sine si pierderea locului de munca. Visul i se indeplineste abia zece ani mai tarziu.


Romanul a revenit in tara in 2006 pentru a-si consulta dosarul de Securitate, dar si pentru a da in judecata statul roman, cerand despagubiri pentru persecutiile din timpul regimului comunist.


Pentru ca nu i s-a dat castig de cauza, romanul spera sa ajunga cu protestul sau la ambasada Romaniei din Washington. sursa: ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”