Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 18 decembrie 2009

17 decembrie 2009: Timişoara şi-a comemorat eroii


Suporterii Politehnicii Timişoara au organizat şi anul acesta un marş de comemorare e martirilor Revolutiei Anticomuniste din decembrie 1989. Am constatat, cu bucurie si surprindere, că numărul participanţilor la marş s-a mărit an de an. Anul acesta au fost aproape 400 de participanţi, în proporţie covârşitoare, tineri. Marşul a plecat din faţa treptelor Catedralei, şi a avut ca punct terminus Cimitirul Eroilor unde s-au depus coroane de flori in cinstea eroilor. Pe traseu s-au facut mai multe halte, prima în faţa Operei unde s-a spus o rugăciune. A doua oprire a avut loc în imediată vecinătate, pe strada Alba Iulia, unde au fost proiectate numele timişorenilor seceraţi de gloanţele regimului comunist, acompaniate la sfarsitul proiecţiei de manifestanţii care au strigat "Cinste lor, eroilor!" O altă oprire a avut loc la Memorialul Revoluţiei de pe strada Emanoil Ungureanu, unde domnul Traian Orban a rememorat secvenţe din evenimentele Revoluţiei timişorene.

Felicitări Peluzei Sud a Politehnicii Timişoara care organizeaza anual acest marş şi se prezintă întotdeauna admirabil.

Imagini de la marş: tion.ro agenda.ro banateanul.ro





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”