Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 16 decembrie 2009

Peluza Sud îi comemorează pe eroii căzuţi la Revoluţie

"Ca in fiecare an, in ziua de 17 decembrie Peluza Sud va organiza un mars in memoria celor cazuti pentru libertate. Cum am spus-o in repetate randuri este o datorie pentru noi ca timisoreni sa ii cinstim pe cei carora le datoram libertatea de care ne bucuram, sau credem ca ne bucuram, astazi. Este o obligatie pentru cei care ne erijam in protectorii si purtatorii spiritului timisorean, sa ne prezentam, acum, la 20 de ani de la revolutia pe care “noi” am inceput-o, sa-i cinstim sincer pe cei care au recurs la sacrificiul suprem pentru ca noi sa fim sau sa ne consideram liberi. Acest mars al tacerii si doliului, este un act de minima responsabilitate care, poate, va mai sterge din rusinea care ne incearca stiind ca acum, dupa 20 de ani de la revolutie inca nu cunoastem aproape nimic cert despre cine a tras, de ce a tras, din ordinul cui a tras in parintii si fratii nostrii, nimic despre ce s-a intamplat cu adevarat in zilele ce au urmat.
Daca noi nu stim sa cerem dreptatea, macar sa ii cinstim pe cei care au stiut sa moara pentru ea.

 Joi, 17 decembrie 2009 la ora 18.00, de pe scarile Catedralei plecam spre Cimitirul Eroilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”