Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 18 decembrie 2009

Poliţia, pe urmele hoţului care a furat panoul de la intrarea în fostul lagăr Auschwitz

Panoul cu celebrul slogan în limba germană "Arbeit macht frei" (Munca te face liber) aflat deasupra porţii fostului lagăr Auschwitz-Birkenau, din sudul Poloniei, a fost furat, a anunţat vineri poliţia.


"Panoul a fost furat în jurul orei 06.00. Un câine al poliţiei a fost pus pe urmele hoţilor", a declarat un purtător de cuvânt al forţelor de ordine.

"Este o profanare a locului în care mai mult de un milion de persoane au fost asasinate. Este o ruşine", a declarat purtătorul de cuvânt al muzeului, Jaroslaw Mensfeld. "Este primul caz de furt atât de grav (sic!) în acest loc. Cel care a făcut acest lucru ştia foarte bine ce fură", a subliniat el.

Inscripţia din fier forjat nu era dificil de dat jos de pe poartă. Auschwitz-Birkenau este închis pe timpul nopţii şi păzit. Poliţia viziona vineri dimineaţă imaginile de la camerele de supraveghere. sursa: adevarul.ro

3 comentarii:

D.C. spunea...

Culmea ar fi ca hoțul ”antisemit” să fie țigan și să-l ducă la fier vechi.

Anonim spunea...

O fi luat-o vreun evreu sa o spele... cu mult sapun:D

Lupta NS spunea...

Cat scandal pentru un rahat de tabla. ;(( Dar totusi, mi-ar fi placut sa o pun pe Primaria din Timisoara. :D

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”