Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 22 decembrie 2009

Prea sensibili pentru puşcărie

Doi ţigani acuzaţi de mai multe ţepe imobiliare estimate de procurori la un milion de euro nu au fost arestaţi de un judecător al Tribunalului Timiş pe motiv că sunt prea bătrâni.

Lucia Seifert, de 53 de ani, şi Petru Jurj, de 51 de ani, ambii din Timişoara, au fost acuzaţi de procurori că au înşelat patru persoane cu peste un milion de euro. În plus, cei doi ţigani, care deţin proprietăţi estimate la milioane de euro în Timişoara, sunt cercetaţi penal pentru comiterea a zeci de infracţiuni pe teritoriul Germaniei, unde au fost plecaţi în repetate rânduri începând cu anul 1990.

Judecătorii Tribunalului Timiş nu au vrut să-i aresteze pe cei doi pentru că în cursul anchetei penale cei doi au fost la audieri şi pentru că infracţiunile din Germania de care sunt suspectaţi nu au fost probate. Cu toate acestea, după trei săptămâni de la decizia tribunalului, cei doi ţigani au primit mandate de arestare de la magistraţii Curţii de Apel Timişoara. Când au aflat că au mandate de arestare pe numele lor, cei doi soţi au fugit în Germania, înainte ca poliţiştii să reuşească să îi prindă.
sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”