Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 28 decembrie 2009

Prima sentinţă împotriva mafiei imobiliare ţigăneşti: baştanul Ionelaş este stresat de CrăciunIonel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci, îşi aşteaptă condamnarea în 28 decembrie de la magistraţii Judecătoriei Timişoara.

El este judecat pentru fals şi uz de fals, anchetatorii susţinând că a încercat pună mâna cu acte false clădirea din centrul Timişoarei în care funcţionează Centrul Cultural Francez.

Ionelaş Cârpaci este judecat pentru fals şi uz de fals pentru că a încercat să vândă cu acte false Centrul Cultural Francez din Timişoara. Numele său apare şi în două dosare penale, cu prejudiciu de milioane de euro, îngropate de procurorii timişoreni de peste doi ani. Acolo Cârpaci a vândut terenurile Primăriei Timişoara în numele unor cetăţeni maghiari care nu există.

Soţia lui Gradu Cârpaci, Ileana, este acuzată că a bătut o fostă judecătoare din Timişoara. Avocatul Carmen Obârşanu a fost bătută în septembrie, de Ileana Cârpaci, în centrul Timişoarei, pentru că venise în vizită la un client de 70 de ani, căruia clanul Cârpaci vrea să îi ia casa.

Acuzat că a dat şpagă

Ionelaş a mai fost acuzat chiar de vărul său că a dat o şpagă de 20.000 de euro unui judecător al Curţii de Apel Târgu Mureş.Ionelaş a fost acuzat chiar de un membru al familiei sale că a dat banii unui judecător de la o instanţă superioară pentru a obţine o sentinţă judecătorească favorabilă.
Gradu Cârpaci şi soţia sa Ileana s-au dus la DNA să reclame că baştanul Ionelaş s-a lăudat „în ţigănie” că a reuşit să influenţeze decizia judecătorilor după ce a plasat banii magistratului. „A dat mită la judecător. I-a dat 20.000 de euro. Avem şi doi martori, care ştiu, dar nu au fost luaţi în seamă”.

Procurorii au închis dosarul

Procurorii DNA nu au reuşit să strângă suficiente probe concrete împotriva lui Ionelaş. Anchetatorii nu au reuşit să facă dovada că judecătorul de la Curtea de Apel Târgu Mureş a primit cei 20.000 de euro şi s-au grăbit să închidă dosarul. „Nu este adevărat. Nu m-am lăudat că am dat şpagă la judecător. Este o prostie. Pe mine m-au declarat nevinovat oamenii din palat. Palatul de Justiţie”, a spus Ionelaş Cârpaci.
„Au închis dosarul degeaba. Noi am avut martori, care ştiu că Ionelaş a dat şpaga”, a spus  Gradu Cârpaci.


Baştanul Ionelaş Cârpaci este judecat acum pentru uz de fals

Ionelaş a fost trimis în judecată în ianuarie şi este acuzat că a folosit o semnatură flasificată ca să pună mâna pe o parte din Centrul Cultural Francez. Ionel Sander, alias Ionelaş Cârpaci, a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnatură privată şi uz de fals, după ce a încercat să pună mâna pe o clădire din centrul Timişoarei în care funcţionează Centrul Cultural Francez.
Ancheta a durat şase ani. Magistraţii îl acuză că a falsificat semnătura unuia dintre cei trei moştenitori ai Ilenei Langer, de la care statul comunist a confiscat clădirea cu numarul 46 de pe bulevardul C.D. Loga. Imobilul fusese revendicat. sursa: adevarul.ro

Citiţi şi  Mafia imobiliară ţigănească din Timişoara

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”