Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 13 ianuarie 2010

Expozitia „Aurul dacilor“, prezentata la Roma

„Aurul dacilor" - „L'oro dei daci", o ampla expozitie reunind peste 200 de piese, prezentate in premiera publicului italian, va fi deschisa, in martie, la Muzeul Forurilor Imperiale de la Roma, transmite Romanian Global News, care citeaza it-si-ro.com.
„Este o onoare pentru noi de a expune in preajma Columnei lui Traian piese mai putin cunoscute in lume si o incercare de a prezenta opiniei publice italiene valori deosebite ale civilizatiei romanesti", a spus directorul general al Muzeului National de Istorie a Romaniei (MNIR), institutia organizatoare, Crisan Museteanu. Expozitia include exponate de o deosebita importanta, incepand cu piese de tezaur de la MNIR si de la alte institutii muzeale din Cluj, Constanta, Piatra Neamt, Turda si Deva, precum o parte din piesele din mormantul de la Agighiol, ca si din mormantul princiar getic de la Teretu, piese din tezaurele dacice de la Cucuteni-Baiceni, cosoni. Vor putea fi admirate bijuterii apartinand civilizatiei Epocii Provinciei Romane sau piese din Epoca Migratiilor descoperite intr-un mormant gepidic de la Turda. La Roma ar putea fi expuse si o parte din bratarile dacice, recuperate in ultimii ani de statul roman si intrate in patrimoniul MNIR. Expozitia din Italia, asemenea unora similare prezentate in anii trecuti in Germania si Suedia, va fi deschisa cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National din Romania, conform Agerpres. sursa: rgnpress.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”