Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 26 ianuarie 2010

Invitaţie celor de la Amnesty International

Invităm Amnesty International să calce prin România înainte de a face cereri şi sesizări stupide!

Înainte de a fi un stat ţigănesc, România este o tară în care se garantează dreptul la Proprietate, asta însemnând şi evacuarea celor care ocupă un spaţiu pe care nu îl posedă, iar statul NU construieşte barăci (fie ele şi insalubre) pentru cazarea minorităţilor. Familiile de "romi" nu sunt expulzate forţat de nicăieri, din contră, ele ocupă abuziv multe imobile din ţară şi nimeni nu ia vreo măsură. Acesta este un răspuns la Cererea Amnesty International, referitoare la expulzările forţate ale etnicilor în cauză. De asemenea, solicităm şi precizprări/justificări concrete şi legale, care ar sta la temelia unor astfel de acuzaţii, cereri şi pretenţii!

(Cerem scuze cititorilor ca am lasat in text falsul etnonim "rom", lucru neobisnuit pentru publicatia noastra. Am facut asta pentru a avea o panorama exacta a termenilor in care se exprima autorii acestui scenariu de fictiune. - nota Lupta NS)
Detalii (sursa:tion.ro) :
Amnesty International cere României să oprească "evacuările forţate ale romilor"

Amnesty International cere României să oprească "evacuările forţate ale romilor" şi să le ofere imediat locuinţe celor care stau în locuri insalubre, potrivit unui raport publicat marţi, relatează AFP.
"Autorităţile române trebuie să oprească expulzările forţate ale familiilor rome şi să le ofere locuinţe imediat celor care trăiesc de ani de zile în condiţii dificile, în apropierea gropilor de gunoi, a staţiilor de tratare a apei uzate sau în zone industriale", potrivit raportului.
"În întreaga ţară, familii de romi sunt expulzate împotriva voinţei lor din locuinţe, pierzând astfel bunurile, contactele sociale, precum şi accesul la locuri de muncă şi servicii sociale", afirmă AI. "Aceste expulzări fără anunţ prealabil, fără consultare şi în lipsa unei locuinţe alternative perpetuează segregarea rasială şi constituie o încălcare a angajamentelor internaţionale ale României", subliniază Amnesty.
Organizaţia vorbeşte mai ales despre cazul mai multor familii de romi, în total circa 100 de persoane, printre care copii, evacuate în 2004 dintr-o clădire din Miercurea Ciuc. Majoritatea acestor persoane au fost relocate de autorităţi în barăci la periferia oraşului, în sparele unei staţii de tratare a apei uzate.
Sursa: NewsIn

2 comentarii:

das spunea...

sa vian sa ii ia pe toti si cu asta basta!

Anonim spunea...

Amnesty International ar apluda deportarea/exterminarea romanilor si creerea unui stat tiganesc.

Daca zice A.I. ceva pur si simplu nu trebuie bagati in seama. Masina de zgomot.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”