Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 17 ianuarie 2010

Mişcarea Naţional-Creştina a sărbătorit 160 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu (amplu material FOTO)

În ziua de naştere a marelui poet naţional, luceafărul literaturii române, sau cum spunea Petre Ţuţea, „Românul Absolut” Mihai Eminescu, Mişcarea Naţional-Creştină a organizat manifestaţii aniversare în mai multe oraşe ale Basarabiei.

La Chişinău, Bălţi, Nisporeni, Căuşeni, Ştefan Vodă şi Orhei, românii basarabeni au sărbătorit 160 de ani de la naşterea apostolului naţionalismului românesc şi cel mai mare iubitor de români după Dumnezeu. Cu acest prilej a ieşit şi numărul special al ziarului mişcării „Pământul Strămoşesc” dedicat lui Mihai Eminescu, în care afost publicat adevărul despre lupta naţionalistă pe care o ducea şi adevărul despre uciderea lui Eminescu.

La Chişinău, ignorând ninsoarea şi frigul de afară, pe aleea clasicilor s-au adunat sute de admiratori ai lui Mihai Eminescu. Au fost recitate poeziile marelui Eminescu, şi s-au cântat câtece puse pe versurile lui Eminescu. O căldură frăţească a unit în acestă zi pe oameni cu diferite vârste.
La Orhei, Mişcarea Naţional-Creştină împreuna cu Preoţii din cadru Mitropoliei Basarabiei au organizat o manifestaţie la care au participat circa 70 de oameni. Manifestaţia a început cu depunerea florilor, apoi a urmat slujbă de pomenire, după ce au fost recitate poeziile lui Eminescu. Manifestaţia s-a încheiat cu cântecul „Eminescu” a lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, cântată de toţi cei adunaţi.

La Căuşeni şi Bălţi, la fel, a fost organizate manifestări comemorative. La Ştefan Vodă camarazii au organizat o seară dedicată lui Mihai Eminescu, la care au recitat poeziile lui Mihai Eminescu, aducând aminte de viaţa poetului şi luptele sale pentru idealurile naţionale şi credinţa Sfântă.

La Nisporeni a fost organizat un marş în cinstea lui Eminescu. Marşul început din centru oraşului s-a încheiat la monumentul poetului, unde au fost depuse flori şi recitate poeziile lui Eminescu.


4 comentarii:

1acolo spunea...

Si la Ploieşti s-a sărbătorit ziua de naştere a marelui poet Mihai Eminescu.

Goran spunea...

La Brasov de asemenea. S-a organizat un simpozion in cinstea marelui poet national.

Anonim spunea...

Eminescu are încă o placă comemorativă amenajată la Timişoara

Anonim spunea...

Da, in multe locuri din tara s-au organizat manifestari omagiale de ziua Poetului, dar aici e vorba despre tineri nationalisti care au infruntat vremea friguroasa pentru a-l comemora pe Eminescu. Dupa cum ati vazut au organizat astfel de manifestari in mai multe raioane ale Basarabiei. Noi ii admiram mult. :)

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”