Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 20 martie 2010

Româna este limba oficială a "Republicii Moldova", conform noului proiect de Constituţie

Conform jurnal.md, noua Constituţie a aşa-numitei "Republici Moldova" va conţine cel puţin 3 schimbări majore.

În proiectul noii Constituții limba oficială a Moldovei este ROMÂNA
Proiectul noii Constituții, înaintat de Comisia pentru reforma constituțională, prevede modificarea articolului cu privire la limba de stat. Dacă proiectul va fi aprobat, lima oficială de stat a Republicii Moldova va fi limba română.

Tinerii vor vota de la 16 ani, dacă va fi adoptată noua Constituție
Tinerii vor putea vota de la 16 ani, iar maturitatea politică a acestora va fi de la 18 ani, în cazul adoptării proiectului noii Constituții, propus de Comisia pentru reforma Constituțională.

Șeful statului - ales prin vot direct de către popor
Președintele Republicii Moldova este ales de către popor, prin vot direct, potrivit proiectului noii Constituții. Proiectul mai prevede că șeful statului poate fi demis înainte de expirarea mandatului doar prin referendum.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”