Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 20 martie 2010

Vameşii români au reţinut o franţuzoiacă care voia să scoată din ţară monede şi podoabe traco-getice

69 de monede şi podoabe traco-getice, cu o valoare inestimabilă, au fost salvate, în ultimul moment, de poliţiştii de frontieră şi vameşi. Obiectele fuseseră sustrase de pe un sit arheologic din zona Histria şi urmau să fie scoase din ţară de o frunţuzoaică. Autorităţile au oprit-o pe Aeroportul Henri Coandă.

Procurorii DIICOT au dispus o expertiză şi au aflat că obiectele sunt protejate de lege. Printre podoabele găsite în bagajele femeii se numără şi un vârf de săgeată din bronz din secolul VI înainte de Cristos şi un inel sigilar, tot din bronz cu perle, din secolele XI-XIV.

Experţii au mai stabilit că 58 dintre monede fac parte dintr-un tezaur de monede romane imperiale din bronz.


DIICOT şi poliţia de frontieră investighează cazul, femeia fiind cercetată pentru încercarea de a scoate din ţară piesele arheologice fără să fi avut vreun certificat de export. realitatea.net

1 comentarii:

Anonim spunea...

invatat o multime

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”