Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 12 aprilie 2010

Galaţi: Ţiganii au făcut pomană în cimitir cu grătar şi fanfară - VEZI VIDEO



O familie de ţigani din Galaţi s-a adunat în cimirul Eternitatea din oraş pentru a-l "cinsti" pe un bulibaşă cu un festin. Aceştia au încins un grătar printre morminte "pentru sufletul celor dragi".

Întreabat de o jurnalistă dacă celui astfel onorat îi plăcea grătarul, bărbatul care păzea carne pusă la fript a dat de înţeles că, pentru ei, tradiţia e tradiţie: "Îi plăcea, nu-i plăcea, tre' să-i facem grătarul, că aşa e la ţigani".

Rudele au venit şi cu băuturi alcoolice, "şi vin, şi bere, mai multe băuturi", pentru a-i cinsti cum se cuvine pe cei plecaţi dintre ei.

Fanfara adusă special pentru pomană a cântat de toate, de la Dan Spătaru la "dansul pinguinului".

Deşi au întins masă mare astăzi chiar în cimitir, ţiganii au de gând să repete experienţa şi mâine. Cu cât rangul celui pomenit este mai mare, cu atât este masa mai îmbelşugată.

Conform tradiţiei, rudele trebuie să rămână la mormânt până seara. După sursa text: gandul.info
Sfatul nostru: ramaneti la mormant de tot, nu va mai intoarceti seara ca e pacat... Mare pacat!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”