Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 15 aprilie 2010

Hackerii romani sparg doua subdomenii ale The Telegraph. Motivul - Romania descrisa tendentios in Top Gear

Doua subdomenii ale site-ului cotidianului britanic Telegraph au fost tinta unui atac informatic, lansat de un grup care se prezinta drept "Romanian National Security" in semn de protest fata de remarcile referitoare la "tiganii romani" si la emisiunii Top Gear, conform blogului companiei care se ocupa de securitatea site-ului, Sunbelt Software.

Conform companiei, subdomeniile shortbreaks.telegraph.co.uk si wine-and-dine.telegraph.co.uk au fost sparte si, in locul paginii de intampinare fiind pus un logo al RNS impreuna cu un mesaj.
Mesajul postat, pe un fundal muzical - un cantec interpretat de Gheorghe Zamfir - critica emisiunea Top Gear, care creeaza o imagine incorecta a romanilor: "Ne-am saturat sa vedem cum niste 'gunoaie' ca voi incearca sa isi bata joc de tara noastra. Sa ne creati o imagine cu totul alta fata de cea reala, si numindu-ne 'romanian gypsies' difuzand emisiuni de tot cacatul gen TopGear. Daca ati avut tupeul sa enervati o tara intreaga, aflati ca nu ne vom opri aici! Romania".

Mesajul contine si textul "Guess what, gypsies aren't Romanians, morons" ("Ce sa vezi, tiganii nu sunt romani, idiotilor!").

Referirea la Top Gear nu este intamplatoare, unul dintre prezentatorii emisiunii, James May, fiind un editorialist al The Telegraph.

In martie 2009, sistemele informatice de la Telegraph au fost atacate, permitand publicarea adreselor de email ale unor utilizatori inregistrati. Atacul pare sa fi fost tot opera unui hacker roman, ceea ce ar putea sugera ca site-ul a devenit o tinta. sursa: zf.ro

1 comentarii:

XXX spunea...

Frumos! E angajat de-al meu :D

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”