Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 20 aprilie 2010

Timişoara va ajunge o hidoşenie. Primii paşi au fost făcuţi!


Fundaţia Luptă Împotriva Mediocrităţii îşi continuă acţiunile împotriva construcţiilor care urâţesc oraşul. Aceştia au marcat cu semnul mediocrităţii trei din cele mai kitchioase obiective din Timişoara.
Primul semn a fost pus pe fântâna arteziană de pe strada Pestalozzi. “Când faci un lucru trebuie să-l proiectezi înainte. Totul pleacă de la un proiect, de la o viziune. Când din sufletul tău nu izvoreşte nimic atunci iese ceva ca şi aceată fântână. De 2000 de ani se fac construcţii. Noi trebuie să evoluăm, nu să cârpim două bucăţi de marmură. Trebuie să vedem unde au ajuns ceilalţi, ce fac spaniolii, englezii, francezii. Noi cu cine vrem să ne comparăm? Nu ştiu să fi spus vreun turist că aceea fântână e ceva frumos”, a spus Petre Gherman, iniţiatorul Fundaţiei Luptă Împotriva Mediocrităţii.Acvariul care agresează Piaţa Operei
Cel de-al doilea semn cu "creierul varză" a apărut pe “acvariul” din Piaţa Operei. “Îmi pică zâmbetul când mă uit la el. E dureros că centrul s-a transformat într-o piaţă oribilă. Nu poţi să mutilezi piaţa în asemenea hal. E o agresiune împotriva noastră. Blochează fluxul vizual, nu are nimic de-a face cu arhitectura de acolo. Este împotriva a tot ce este frumos. E hidosul în stare pură”, a explicat Gherman. 

O lampă care nu spune nimic
Ultima ştampilă cu semnul mediocrităţii a fost pusă pe lampa gigant din Piaţa 700, făcută de Fundaţia Academică Culturală, pentru a aminti de faptul că în urmă cu 125 de ani, Timişoara devenea primul oraş din Europa cu străzile iluminate electric. “Din nou dăm dovadă că avem meşteri care le rezolvă pe toate. Lampa asta este ceva ce nu are vibraţie creativă. E doar o chestier mare în care ai pus un bec. O lampă trebuie să spună ceva. De aceea nu punem în dormitor un neon. Trebuie să intergrezi construcţia în ce vrei să transmiţi. E urâtă, disproporţională, nu are nimic frumos”, a mai declarat Petre Gherman. Lampa a fost omologată de Wolrd Records Academy ca fiind cel mai mare felinar din lume.
Cei din Fundaţia Luptă Împotriva Mediocrităţi susţin că dacă se continuă în acelaşi ritm, Timişoara îşi va pierde farmecul de altădată.“Vom transforma frumosul pe care l-am moştenit în ceva urât. Timişoara va ajunge o hidoşenie. Primii paşi au fost făcuţi. În anii 80, comuniştii au construit blocurile alea urâte, a continuat acum zece ani, pentru că se lucrează cu meşteri de doi lei”, a conchis Gherman. sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”