Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 25 mai 2010

Horia Sima, Prezent! (video)

25 mai 1993 - 25 mai 2010 - 17 ani de la moartea Comandantului Miscarii Legionare, Horia Sima

"Omul epocii noastre e prea saracit de viata interioara si prea expus curentelor vatamatoare de idei, ca sa se poata lipsi de experienta nationalismului. Fara prezenta vie a acestui principiu in constiinta individului, masele populare ar nimici cadrul natural al istoriei, alcatuit din categorii etnice, si s-ar nivela intr-un amestec degradant de rase, popoare si culturi." - Menirea nationalismului

8 comentarii:

Escadronul Mortii spunea...

HORIA SIMA CA OM SI CA SEF AL MISCARII LEGIONARE




“…Prin atitudinile si masurile arbitrare pe care le lua, a pricinuit multe faramitari si rupturi in Miscarea Legionara. In 1953 prin degradanta purtare, a priciunuit faramitarea celui mai numeros grup legionar in 1953 (Argentina), pentru ca dupa aceea sa se pripeasca si sa dizolve garnizoana din Buenos Aires, provocand marea dizidenta din 1954, cand impreuna cu domnul Vasile Iasinschi l-au parasit mai bine de doua sute de legionari din cei mai viteji, mai curati si mai credinciosi.



Nici o forta politica nu reusise inainte sa rupa unitatea Legiunii.Nici Carol cu spriinul lui Stelescu si a lui Beza, nici Antonescu, nici incercarile lui Ribbentrop si Goering, nici amenintarile masoneriei.. Numai el, cu comportarea lui inganfata si autosuficienta, si cu credinta ca lui i se putea ierta orice marsavie si slabiciune degradanta, numai el a reusit sa faramiteze Miscarea pana in zilele prezente.



Horia Sima a transformat Miscarea Legionara a lui Corneliu Zelea Codreanu si dintr-o uriasa revolutie morala si de renastere nationala a reusit sa o degradeze la un simplu partid politic. Corneliu Zelea Codreanu nu a arncat LEGIUNEA ARHANGHELUL MIHAIL in arena murdara a politicianismului. Pentru a participa in arena politica crease Formatiunea Codreanu, Garda de Fier si la urma “Totul Pentru Tara”. Erau formatiuni secundare care tasneau din trupul viguros al unei Miscari de Reanviere Morala si Spiritula. Erau ca si alte formatiuni care aparase pe masura ce Legiunea crestea si se spiritualiza, cum au fost ; “Prietenii Legiunii”, “Legiunea Soportiva”, “Restaurantele Legionare”, “Bacaniile Legionare”, “Taberele de Munca Legionara”, “Colportajul Legionar”, cele douasprezece reviste legionare care apareau lunar in diferite regiuni, ziarele “Cuvantul”, si “Buna Vestire”, Revistele de Cultura Legionara (Axa, Vremea,etc), “Scoala de Viitori Deputati”, “Casa Legionarilor Raniti”, “Corpul Mota-Marin”, Fratiile de Cruce, “Cetatuile de Fete.”



Daca in 1940 sefia Miscarii Legionare a fi fost luata de catre unul dintre fondatorii “Legiunii Arhanghelul Mihail”, alta ar fi fost soarta Miscarii. Ma intreb daca exista o cale care sa ne indurume spre salvarea natiunii noastre si a Statului Roman de la decaderea in care se afla ? Ar mai exista oare vreo sansa a transformarii spirituale si nationale, care sa ne salveze de la desfigurarea satanizata produsa de comunismul diabolic in acesti cincizeci de ani ?

Vom putea rezista impotriva eforturilor oculte a dusmanilor ce ne inconjoara si aspira sa dezintegreze tara noastra, Romania ?

Raspunsul este cu fermitate:DA. Numai o totala dedicatie pentru binele natiunii, prin revenirea la vechile traditii geto-dace si a acceptarii principiilor de lupta si de viata legionare se poate ajunge la aceea ce dorea Capitanul : “O TARA CA SOARELE SFANT DE PE CER.”

Cu durere constat ca virusul simist domina in publicatia clubului de la “PERMANENTE”. Membri acestui club se misca pe dimensiunile unui piliticianism perimat si ruginit de ambitii si egocentrism. Onoarea, cinstea, integritatea morala si setea de adevar nu mai sunt principii de baza. TRANSFORMAREA MISCARII LEGIONARE INTR-UN PARTID POLITIC ESTE O ADEVARATA PACOSTE PENTRU NEAMUL NOSTRU. SUNTEM MENITI UNUI DESTIN VITRIG ??”

(O PACOSTE SAU UN DESTIN VITREG de Alexander Eugene Ronnette, M.D.,D.D.S. &D.M.D.)

Legionar ND spunea...

Ba nazistilor, ce vreti acum sa demonstrati cu citatul ala ca Sima era nazist si rasist???? Sunteti nebuni!! De ce ati ales tocmai citatul ala, desi eu nu il stiu. Cred ca e o facatura. Nu cred ca el a spus ceva impotriva raselor si altor culture.

Anonim spunea...

Domnule Dr. Constantin Burlacu,
intelegem sa va publicam opinile, dar atunci cand jigniti gazdele cu calificative care va dezonoreaza, consideram ca e lipsa de bunsimt si nu toleram asta. Cand dati crezare unor personaje izolate de intreaga comunitate romaneasca pentru anti-nationalism si pentru atitudini anti-ns, trebuie sa ne punem intrebarea ce hram purtati dvs.

Vedeti dvs. barfele circula si unii au spus despre dvs ca sunteti securist de cum ati ajuns in USA, altii o spun si acum (cum este artistul Ciuca) si pe cine sa credem?

Dam crezare unui vechi camarad comun care ne-a vorbit destul de frumos despre dv si despre faptul ca avem si puncte comune. Dumneavoastra vad ca preferati sa credeti strainii. Dar cat de bine ii cunoasteti de acolo? Cat de bine le cunoasteti interesele de aici?

Anonim spunea...

@anonim,
hai sa nu mai intram in discutii sterile, inutile si interminabile pe tema asta...
Fiecare scrie dupa cum il duce capul.

Anonim spunea...

Camarade, m-am saturat de toti prosti care au descoperit apa calda.

Anonim spunea...

Nu vezi ca astia se spala cu apa rece si spun ca-i fierbinte? Si se mira ca nu le trece rapanul. :)))

Corneliu spunea...

Horia Sima a crapat 60 de ani prea tarziu.

Anonim spunea...

2Corneliu, ce mult il "iubesti" si acum, dupa 60 de ani. Probabil ca 60 de ani te-ai imbolnavit de inima. :)))

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”