Deşi bonele românce sunt foarte apreciate în Occident, îmbogăţitii români preferă sa aducă bone tocmai din Filipine. Or fi mai potrivite nişte asiatice sa educe copii români? Cunosc ele diferentele culturale ale românilor? Sunt ele calificate să poarte de grija şi să educe copiii români? Sunt macar ele mai ieftine decât bonele românce? Nu, dar parveniţii societăţii putrede în care trăim vor să epateze, sa fie "chic", "trandy", "în pas cu lumea şi cu globalizarea"...
Cererea de bone filipineze a crescut cu 40 la sută pe piaţa din România, în primul semestru al anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009, firmele de recrutare din domeniu estimând că solicitările vor continua să crească şi în anul următor.
Infuzia de personal filipinez pentru asistenţa casnică a început în România în urmǎ cu trei - patru ani, când persoanele cu venituri peste medie sau mari au început sǎ apeleze la această soluţie din cauza ofertei locale reduse de persoane calificate în domeniu
, se arată într-un comunicat remis, miercuri, MEDIAFAX.
"Comparativ cu 2009, cererea de personal casnic filipinez a crescut în acest an pe toate ariile de competenţă (bone, menaj, îngrijire vârstnici, grǎdinari etc.), însă cifrele aratǎ că cele mai solicitate rămân bonele şi menajerele casnice, acestea reprezentând peste 80 la sută din totalul angajărilor de anul acesta", susţine Tiana Perfect, managing partner al companiei Perfect Connections Associates.
Specialiştii consideră că în 2010 piaţa de bone filipineze a "explodat", dovadǎ fiind numărul mare de cereri în curs de soluţionare, înregistrate în primul semestru.
O bonă filipineză este remunerată lunar cu sume cuprinse între 300 şi 500 de euro, în funcţie de sarcinile solicitate şi de calificǎrile fiecǎrei persoane.
Procesul de selecţie şi plasare a unei bone din Filipine durează între trei şi şase luni, în funcţie de timpul necesar de la caz la caz pentru obţinerea actelor şi avizelor necesare unei persoane ca sǎ aplice pentru un loc de muncǎ în România iar contractele de muncǎ se încheie pe o perioadǎ de minimum doi ani.
"În privinţa costurilor, acestea implică pentru pǎrinţii angajatori o taxă iniţială în valoare de circa 3.500 de euro pentru un serviciu complet, care include toate etapele necesare din momentul în care pǎrinţii încep sǎ caute o persoanǎ potrivitǎ şi pânǎ la obţinerea permisului de muncǎ şi efectuarea altor demersuri la sosirea personalului filipinez în România. Ulterior, pǎrinţii angajatori plǎtesc bonei un salariu lunar cuprins între 300 şi 500 de Euro, în funcţie de sarcinile solicitate şi de calificǎrile fiecǎrei persoane", se arată în comunicat. realitatea.net
Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”