Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 1 septembrie 2010

Dictatorul comunist Fidel Castro regreta persecutarea homosexualilor

Fidel Castro sustine ca regreta persecutarea homosexualilor dupa revolutia din 1959, si spune ca in perioade dificile, homosexualii au fost nedreptatiti.

"Daca e cineva responsabil, acela sunt eu", a spus fostul presedinte al Cubei, intr-un interviu pentru ziarul "La Jornada", citat de BBC.

In 1960 si 1970, multi homosexuali din Cuba au fost concediati, arestati sau trimisi in tabere de reeducare, iar Fidel Castro recunoaste ca in Cuba, homosexualii au fost discriminati, la fel ca si femeile si negrii.

Cu toate acestea, liderul cubanez sustine ca in acea perioada dificila nu s-a preocupat de soarta acestora, fiind prins in razboiul cu CIA.

"Atunci eram sabotati sistematic, aveau loc atacuri armate, aveam prea multe problene. Era greu sa fin mereu cu un pas inaintea CIA-ului, care platea atat de multi tradatori, nu era usor", a spus Fidel Castro.

Homosexualitatea a fost legalizata in 1979, si recent s-au facut eforturi pentru legalizarea casatoriilor intre homosexuali. sursa: ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”