Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 2 septembrie 2010

UEFA interzice vuvuzelele în competiţiile europene!

UEFA a anunţat, miercuri, că interzice folosirea vuvuzelelor, trompetele fanilor la Cupa Mondială din Africa de Sud, la toate meciurile ce vor avea loc în competiţiile europene.
UEFA a informat cele 53 de federaţii membre că această decizie a fost luată în acord cu tradiţia şi cultura fotbalului european, apreciind că sunetul vuvuzelelor poate schimba atmosfera la un meci.

"Cupa Mondială a fost caracterizată de folosirea pe scară largă a vuvuzelelor. În contextul Africii de Suid, vuvuzela a adus puţină aromă locală (sic!) şi folclor, dar UEFA consideră că folosirea acestui instrument nu ar fi adecvată în Europa. Magia fotbalului constă în schimbul de emoţii între teren şi tribune, publicul putând să transmită emoţii jucătorilor. UEFA consideră că vuvuzelele ar schimba total atmosfera şi nu ar mai putea exista emoţiile fanilor şi experienţa jocului. Pentru a evita aceste efecte negative şi pentru proteja cultura şi tradiţia fotbalului european - cântecele, scandările - UEFA a decis, cu efect imediat, ca vuvuzelele să fie interzise pe stadionuele unde se joacă meciuri din competiţiile UEFA. Federaţiile au primit instrucţiuni să ia toate măsurile necesare în acest sens, dar să informeze despre această măsură şi cluburile participante", a anunţat forul fotbalistic european. sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”