Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 27 septembrie 2010

Rusia: Alcoolicii, ţinte ale tinerilor naţionalişti

În oraşul Rostov-pe-Don (Rusia), a apărut un grup de tineri (unii martori susţin că ar avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani), care au pornit o vânătoare contra persoanelor consumatoare de alcool în locuri publice.

Amatorii de alcool sunt bătuţi in acompaniamentul sloganului strigat de către tinerii atacatori: "Ruşii nu beau!"

Atacul a avut loc ultima dată în centrul oraşului. Aproximativ 20 de tineri cu feţele acoperite de măşti chirurgicale au atacat un grup de mai multe persoane care consumau bere şi alte băuturi alcoolice în apropiere de intrarea unui supermarket. Ca rezultat, vătămări corporale suferite de şase persoane alese ca ţintă a atacului. Atacatorii au reuşit să dispară neobservaţi. Conform rapoartelor, modelul atacurilor este întotdeauna acelaşi: grupuri de indivizi care consumă băuturi alcoolice sunt atacate de tineri mascaţi strigând "Ruşii nu beau" sau "destul cu băutura!"

Poliţia ştie despre astfel de incidente, dar nu este în măsură să facă nimic. Nici unul dintre cei bătuţi nu au rapoartat incidentele. În plus, în foarte multe locuri din oraş apar pe ziduri mesaje care reproduc strigatele din timpul atacurilor.
Potrivit unor informatii neoficiale, membrii sunt tineri naţionalişti antialcool, adepţi ai unui cunoscut curent ce poartă denumirea de NS Straight Edge.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”