Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 31 octombrie 2010

Cea mai mare anchetă făcută vreodată împotriva mafiei imobiliare din Banat

Procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, Angelina Tufariu, a finalizat recent ancheta în cel mai amplu dosar al mafiei imobiliare din Timişoara. În urma cercetărilor au fost trimise în judecată 10 persoane, printre care un notar şi patru funcţionari publici. Capul răutăţilor a rămas Ionelaş Cârpaci care riscă până la 20 de ani de închisoare. Procuror cu o experienţă foarte mare, Angela Tufariu susţine că dosarul mafiei imobiliare este printre cele mai complexe pe care le-a făcut vreodată.

Totul a început în 25 februarie 2008, când Ionelaş Cârpaci şi asociatul său Sorin Johann Todor s-au prezentat la omul de afaceri sirian Jabri Tabrizi pentru a-i vinde, cu 600.000 de euro, un teren de pe strada Romulus din Timişoara. Jabri Tabrizi (foto mic) a verificat documentele prin şeful Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ, iar acesta a constat că totul este o ilegalitate, terenul fiind furat de la primărie prin falsificarea semnăturilor primarului şi secretarului, dar şi a ştampilei primăriei.* După depistarea acestor falsuri, reprezentanţii Primăriei Timişoara au făcut verificări şi au constatat că, printr-o metodă identică, s-au furat şi terenuri de pe strada Gheorghe Asachi. Dacă falsurile de pe strada Romulus au fost depistate la timp, pe Gheorghe Asachi a fost ridicat şi un bloc (foto jos) de către o firmă, afacere pusă în pericol de falsuri.
Dosar cu 19 volume

În momentul în care a depistat falsul, Jabri Tabrizi a făcut denunţ penal şi s-a declanşat ancheta. După ce dosarul a fost ţinut la sertar o perioadă lungă de timp, a fost repartizat procurorului Angelina Tufariu, de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara. Tufariu a intrat puternic în anchetă, cu ajutorul ofiţerilor DGA a adunat probe, iar primii paşi ai anchetei s-au concretizat la începutul lunii mai 2010, când „naşul” mafiei imobiliare, Ionelaş Cârpaci a fost reţinut şi arestat, fiind şi acum „la răcoare”. În iunie a fost arestat şi Francisc Kelemen, absolvent de Drept cu relaţii în rândul persoanelor influente, considerat „creierul” afacerii. Astfel Kelemen a schimbat confortul din maşinile de lux şi din cluburile de lux cu celula arestului Poliţiei Timiş. În aceeaşi perioadă a fost arestat în lipsă şi Barabas Pal, folosit ca intermediar în tarnzacţii.

Prieteni în afaceri, fraţi în cătuşe

Arestarea celor doi capi ai reţelei nu a dus imediat la finalizarea anchetei. Prieteni de 15 ani, Ionelaş şi Kelemen au tăcut şi nu au dat niciun indiciu procurorului. În timp ce Kelemen se rezuma la a declara că nu a făcut decât să îl ajute într-o „problemă minoră pe prietenul Ionelaş”, baştanul încerca să scape aducând acuze cu bătaie lungă:„pentru a scăpa adevăraţii vinovaţi am fost arestat eu”. „Kelemen a refuzat să colaboreze cu organele de anchetă. Era refractar, chiar sfidător. A cerut tot timpul dosarul să îl studieze şi având studii juridice ştia în orice moment ce se petrece în anchetă”, a mărturisit procurorul de caz. Cu toate acestea, dosarul a fost finalizat şi au fost trimise în judecată 10 persoane, printre care un notar şi patru funcţionari publici.
sursa: adevarul.ro
*Argumente pentru cei extrem de naivi: "terenul fiind furat de la primărie prin falsificarea semnăturilor primarului şi secretarului, dar şi a ştampilei primăriei." Explicatii pentru fraieri....Unde este mintea gata sa creada in neimplicarea autoritatilor locale in aceste escrocherii???

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”