Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 16 decembrie 2010

Un chirurg evreu a refuzat să opereze un pacient pe motiv că a avut "un tatuaj nazist"

Chirurgul evreu al unui spital german a ieşit din sala de operaţie şi a refuzat să opereze un pacient după ce a văzut o zvastică tatuată pe braţul bolnavului.

Medicul, care nu a fost numit, a refuzat efectuarea unei intervenţii chirurgicale tiroidiene pe un pacient, şofer de camion în vârstă de 36 de ani, când a văzut tatuajul reprezentând un vultur imperial şi o zvastică, înconjurat de o cunună de lauri.

"Eu nu pot îl opera pe acest om. Eu sunt evreu", a declarat el pentru ziarul german "Suddeutsche Zeitung, citat de Reuters. Lăsând pacientul anesteziat, el a găsit un coleg senior care a efectuat apoi o operaţiune de succes.
Medicul de 46 de ani, evreu, care lucrează la spital în oraşul Paderborn, a explicat mai târziu că, conştiinţa lui (sic!) l-a împiedicat în tratarea persoanelor bănuite de el a avea "simpatii neo-naziste".

Legislaţia germană interzice toate "simbolurile naziste", şi oricine este găsit vinovat de afişarea lor în public poate petrece până la trei ani în închisoare.

Acţiunile chirurg, care sunt acum în curs de investigare, au declanşat dezbateri pe scară largă în Germania, asupra în cazurilor în care medicii pot sau nu poate trage o linie etică. În acest caz se observă clar o încălcare a jurământului lui Hipocrat şi un act inuman. după http://www.telegraph.co.uk

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”