Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 15 decembrie 2010

Peste 150 de persoane retinute la Moscova de teama unor incidente

Peste 150 de persoane au fost retinute, miercuri, in apropierea unei gari din Moscova, unde riscul unor ciocniri intre nationalistii rusi si imigranti este ridicat, potrivit unui purtator de cuvant al politiei.

"Mai mult de 150 de persoane au fost arestate si duse la cele mai apropiate comisariate", a spus acesta, citat de Ria Novosti. "Unii dintre ei aveau arme albe", a adaugat acesta.
"Politistii si soldatii patruleaza pe strazi, au fost trimise forte suplimentare in apropierea garilor", a precizat purtatorul de cuvant.

Politia din Moscova este in alerta din cauza unor zvonuri potrivit carora imigranti din Caucazul de Nord planuiesc sa se razbune in urma revoltelor nationaliste de sambata.

"De marti, politia din Moscova este in alerta in urma unor informatii pe Internet ca acte de provocare sunt pregatite langa Europesky, centrul comercial din apropierea garii Kievski", a spus o sursa, relateaza RIA Novosti.

Zona a fost inconjurata de politisti si masinile nu au acces. Potrivit unor postari pe Internet, atat imigrantii, cat si nationalistii ar urma sa se adune in piata respectiva miercuri seara.

Revoltele au izbucnit in Moscova si St. Petersburg sambata, cand politia a incercat sa disperseze protestatari care manifestau in urma uciderii unui microbist. Acesta a fost ucis saptamana trecuta in timpul unui scandal in nordul Moscovei intre microbisti si imigranti originari din Caucazul de Nord.

Circa 30 de persoane au fost ranite in revoltele din Moscova. ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”