Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 12 februarie 2011

În loc de mâncare, China ne vinde produse nocive: orez din plastic!

Dupa scandalul produselor chinezesti contaminate cu melamina, China este implicata intr-o noua problema legata de alimente. Cateva publicatii coreene acuza companiile chinezesti ca produc si vand orez amestecat cu plastic.
Ziarul The Korea Times scrie ca in China s-ar produce si vinde orez din plastic, ceea ce poate fi extrem de periculos pentru sanatatea consumatorilor.

Se pare ca exista cateva companii chinezesti care produc orez fals, amestecandu-l pe cel adevarat cu plastic. Orezul fals este distribuit apoi in orasul chinez Taiyuan, din provincia Shaanxi.

Orezul fals este un amestec de cartofi, cartofi dulci si plastic. Este obtint prin amestecarea cartofilor in forma grauntelui de orez, dupa care se adauga rasini sintetice.

Noul orez nu se comporta ca si cel normal, el ramanand tare chiar si dupa ce a fost fiert. Aceste rasini sintetice sunt foarte periculoase daca sunt consumate.

Un reprezentant al Asociatiei Restaurantelor din China a spus ca daca se consuma trei farfurii din acest orez ar fi ca si cum s-ar consuma o plasa de plastic. Acesta a adaugat ca se va face o investigatie la companiile despre care se presupune ca produc acest aliment.

Intre timp, acest orez, care este foarte ieftin, asigura comerciantilor un profit frumos.

Produse-problema made in China

Lapte
Nu este prima data cand China este implicata intr-un scandal legat de alimente. Poate cel mai cunoscut scandal este cel din 2008 in legatura cu laptele contaminat cu melamina.

Atunci, compania Sanlu Group a fost acuzata ca a livrat pe piata lapte praf care contine melamina, o substanta interzisa, folosita insa pentru ca produsul sa para mai bogat in proteine.

Potrivit medicilor, melamina este vinovata de aparitia calculilor renali, iar in cazuri grave de intoxicare apar blocajul renal si chiar moartea. Sase copii au murit numai anul trecut in China din cauza laptelui cu melamina, iar zeci de mii au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Dulciuri

Si tot in 2008, dulciuri fabricate in China au fost scoase de la vanzare din magazinele din Germania, Austria, Olanda si Belgia, pe motiv ca ar putea contine substante toxice.

In Belgia, de exemplu, au fost descoperite bomboane ce contineau o cantitate de melamina de 5 ori mai mare decat limita admisa.

Produse contrafacute

In 2009, 14.000 de flacoane cu pastile pentru diabetici contrafacute au ajuns pe piata. Cel putin doi oameni au murit. sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/international/acuzatii-dure-china-produce-si-vinde-orez-din-plastic.html
Faina de soia din China contaminata cu melanina, in Olanda
Scandalul otravirii cu melamina ia proportii in China

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”