Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 12 martie 2011

FEDERAŢIA ROMÂNĂ A FOŞTILOR DEŢINUŢI POLITICI LUPTĂTORI ANTICOMUNIŞTI: RESPINGEM SĂMÂNŢA DISCORDIEI ARUNCATĂ DE DEPUTATUL RAYMOND LUCA!

C O M U N I C A T

Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti a luat cunostinta de interventia deputatului liberal RAYMOND LUCA cu privire la dorinta domniei sale de a imparti, pe cei care au suferit detentie politica, in buni si rai, in unii care binemerita reparatii morale de la Statul Roman si in cei ce nu merita aceste reparatii morale.

Amintim domnului RAYMOND LUCA ca atat regimul Antonescu cat si cel comunist au dat sentinte politice nedrepte si abuzive. Spre exemplu, poetul Radu Gyr a fost condamnat in anul 1941 pentru “rebeliune” numai fiindca a tinut un discurs din balconul Teatrului National invitind la calm si impacare. Iata chiar cuvintele lui RADU GYR, consemnate in actele justitiei militare de atunci: “Nu trageti ! Unire ! Infratire !


Pentru acest discurs, RADU GYR a fost condamnat pentru “rebeliune” la 12 ani inchisoare.

Domnule RAYMOND LUCA, astazi se stie exact cine a provocat dezordinele de atunci. S-a gasit protocolul incheiat intre Servicul Special (Secret) de Informatii (SSI) si conducerea Partidului Comunist din Romania, partid care si-a luat obligatia de a produce in acele zile dezordini, jafuri si tot felul de nelegiuiri pentru ca ele sa fie puse pe seama legionarilor, motivindu-l astfel pe Antonescu sa porneasca arestarile.

Lucrurile acestea se stiu nu numai la noi in tara, ci si in strainatate, fiindca documentele au ajuns in posesia serviciilor americane.

Dupa dl RAYMOND LUCA, RADU GYR si urmasii lui n-au drept la reparatii morale.

Ne doare ca din sanul partidelor istorice, cu ai caror membri am stat in inchisori, se ridica unul ca RAYMOND LUCA. Samanta discordiei pe care acest domn o arunca acum in randul fostilor detinuti politici nu prinde rod. Fostii detinuti politici raman uniti, solidari cu RADU GYR si cu toti cei ce au fost victime ale regimurilor totalitare din Romania.

FEDERATIA ROMANA A FOSTILOR DETINUTI POLITICI LUPTATORI ANTICOMUNISTI

Presedinte
Constantin Iulian

Secretar
Gheorghe Jijie

Bucuresti, 11 martie 2011

3 comentarii:

Anonim spunea...

Exista vreo sansa de a vedea protocolul secret intre serviciile secrete si conducerea PCR?

Ar fi foarte util pentru ca la un moment dat a circulat informatia ca o celula comunizanta a legiunii a purtat negocieri cu PCR in timpul rebeliunii pentru a se apropia asemenea relatiei bune intre guvernul de la Vichy si comunistii francezi pana la operatiunea Barbarossa.

1Autonom spunea...

Nu cred ca s-a intamplat asta. E prea putin probabil ca in 1941 in Legiune sa fi ajuns comunisti care sa controleze chiar si o parte infima din ea. Gandeste-te ca in ianuarie 1941 Legiunea era la putere (atat cat era cu Antonescu) si avea sute de mii de membri, iar comunistii insumau in toata tara cateva sute de membri... Care este probabilitatea ca ei sa fi patruns in Legiune si sa supravietuiasca, ba mai mult sa castige si influenta intr-o miscare 100% anticomunista? Iar daca era "o celula comunizata", ce fel de negocieri sa mai poarte cu PCR? Cred ca e o pista falsa care nu merita sa fie aprofundata.

NB. In Franta comunistii reprezentau o forta, in Romania NU.

Anonim spunea...

Da, si mie mi se pare falsa. De asta ar fi util documentul de care spune federatia.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”