Oameni de ştiinţă din Germania au descoperit o nouă specie umană care a trăit în Siberia în urmă cu circa 50.000 de ani, schimbând felul în care sunt priviţi primii locuitori ai Pământului. Noua specie identificată în Siberia de către cercetătorii germani a trăit în acelaşi timp cu Homo Sapiens şi Neanderthal, având o bază genetică comună cu aceştia.
Antropologii au descoperit rămăşiţele fosilizate ale unui deget care a aparţinut unui copil mic. Dr. Johannes Krause de la Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology din Germania este autorul studiului care a fost publicat în jurnalul Nature. A declarat că fosila nu seamănă cu nimic din ce a văzut până acum. „Am făcut mai multe analize pentru a ne asigura că ADN-ul este autentic, că este vechi cu adevărat şi că pare a fi o nouă specie hominidă. Este o nouă descoperire, diferită de ADN-ul nostru şi faţă de cel al Neanderthalilor."
Colegul său şi coautor al studiului, profesorul Svante Paavo, nu a fost convins iniţial. "A fost o chestie extraordinară şi la început nu l-am crezut. Am crezut că mă păcăleşte".
Descoperirea aceasta sugerează că o altă specie trăia în acelaşi timp şi în aceeaşi zonă cu oamenii moderni şi Neaderthalii, potrivit abc.net.au, citat de replicaonline.ro. Directorul adjunct de la University of Adelaide, Dr. Jeremy Austin a declarat că este o descoperire foarte importantă. "Au găsit un nouă ramură hominidă. Nu este un om modern. Nu este Neanderthal. Nu este un cimpanzeu. Este ceva la jumătate, într-o perioadă în care credeam că aceste forme de viaţă umane antice nu mai sunt în viaţă". jurnalul.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”