Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 7 martie 2011

Freiheit für Südtirol! Libertate pentru Tirolul de Sud!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ce fel de prostănac ar fi de acord cu libertatea tirolului de sud? (în afară de germani)?
Austriecii au primit ce au meritat şi încă nu de ajuns.

NS_Local spunea...

Daca ti-as raspunde in acelasi stil, as spune: ce prostanac ar fi de acord cu aceasta ocupatie a Tirolului de Sud?
Convingi pe cineva cand vii cu o astfel de lipsa de argumente, bazata exclusiv pe o incercare de descurajare a celor ce sustin libertatea tirolezilor jignin?
Cred ca iti lipseste orice bruma de cultivare in directia dialogului.
In ceea ce priveste istoria... Serios, pune mana pe carte sa inveti istoria Tirolului (de sud). Daca ai respect pentru pierderea Bucovinei de Nord, ai respect si pentru suferinta austriecilor separati de granitele stabilite de invingatorii din al doilea razboi mondial.
Succes!

Libertate pentru Tirolul de Sud, libertate pentru Bucovina de Nord!

Anonim spunea...

Asta arată că tu eşti mai degrabă neghiob. Eu sunt sucevean din aşa numita Bucovina şi sincer mi-e scârbă de fiecare dată când aud de Bucovina (denumire de sclav promovată activ aici)

Fix din cauza bandiţilor de austrieci vorbim astăzi de "Bucovina" (provincie artificială inentată de ei, iniţial se numea ducatul Moldovei de Nord), fix din cauza austriecilor vorbim şi de "Bucovina de Nord" pentru că ei au colonizat zona cu jidani şi ucraineni din Galiţia - din cauza lor populaţia românească a ajuns de la 92% la 45% din 1774 în 1918.

Italia a câştigat Tirolul de Sud de la curva austriacă care a jucat popoarele din imperiu una contra alteia. N-a primit ce a meritat, nu trebuia nici măcar Burgenlandul să-l primească.

NS_Local spunea...

Ai o interpretare speciala asupra evenimentelor istorice. Singurul cusur este ca iti lipseste logica. In ceea ce priveste colonizarea masiva cu evrei a Bucovinei de nord de catre austrieci (motiv pentru care ..Italieniii merita cu prisosinta Tirolul de Sud).... m-a dat pe spate. Esti tare. Recomand ca pe viitor sa te gandesti serios la opriunea de a scrie literatura SF, sub eticheta aia ai evita sa devii ridicol.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”