Astăzi, în holul Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timişoara a avut loc deschiderea expoziţiei „Numitorul comun – moartea”. Aceasta îşi propune, conform spuselor realizatorilor săi, să arate publicului timişorean adevăratele dimensiuni ale terorii regimului comunist din România. Şi mai ales să dezgroape morţii celui mai criminal regim din istoria poporului român. Nu însă şi vinovaţii de crimele comunismului pentru că unul dintre colaboratorii lui Marius Oprea este nimeni altul decât procurorul Dan Voinea care s-a remarcat prin înverşunarea cu care acoperă vinovaţii din dosarele Revoluţiei şi Mineriadelor. În semn de protest faţă de prezenţa lui Dan Voinea la o manifestare care îşi propunea declarativ să demaşte crimele comunismului mai mulţi tineri au părăsit sala de conferinţă. Marius Oprea întreba (confuz, naiv sau prefăcut?) "de ce s-au ridicat?", să fie atât de naiv încât să nu cunoască rolul lui Dan Voinea, ca procuror, în tăinuirea vinovaţilor de crimele din decembrie 1989 şi ale mineriadelor regimului neo-comunist al lui Ion Iliescu? Alternativa la conspirarea crimelor comunismului de către institutul lui Tismaneanu este o deconspirare "cu limite" a lui Marius Oprea & Co.?
Ne-am aşteptat poate prea mult de la această manifestare a Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România. Dincolo de dezgustul de a respira acelaşi aer cu cadavrul politic al primarului gropar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, am asistat şi la un cult al personalităţii lui Marius Oprea prin proiecţia filmului "Vânătorul de securişti", în care am văzut un "vânător" fără pradă...
Am plecat de la conferinţă cu un amestec de sentimente: dezamăgirea că nu se încearcă o deconspirare totală a crimelor comunismului (prezenţa procurorului Dan Voinea, omul lui Iliescu, indică asta), dar şi cu speranţa că va veni o zi în care alţi oameni (poate cei care s-au ridicat şi au plecat de la conferinţa de azi) vor dezvălui toate crimele comunismului şi îi vor deconspira şi pe cei care i-au protejat pe autorii crimelor ducând astăzi toate aceste strădanii pe linie moartă, inventând un surogat de "cercetare".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”