Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 3 martie 2011

Nisporeni, Basarabia: Remember Transnistria 1991 - 1992. EROII NU MOR NICIODATĂ!

În urmă cu 19 ani în Transnistria a început un conflict militar, prin care Federaţia Rusă a dobîndit în fapt controlul asupra acestui teritoriu. După ce Moldova a primit statutul de membru al ONU (2 martie 1992), preşedintele Mircea Snegur a autorizat o intervenţie militară împotriva forţelor separatiste care au atacat şi ocupat sediul poliţiei din Dubăsari, din stânga Nistrului, în cursul nopţii.
În conflictul armat din 1991-1992 au participat circa 29 mii de persoane, 800 persoane au decedat, iar 289 au rămas invalizi de gradele I şi II. Printre cei care și-au dat viața pentru integritatea si independența țării se numară si 4 nisporeneni: Bulicanu Valeriu, Dumbravă Valeriu, Țărnă Tudor, Popa Ion. În memoria celor căzuți pe Nistru, în Nisporeni a fost organizat un mitig de comemorare.Astfel la acest miting au participat și un grup de tineri care nu au uitat istoria și valorile naționale, cu mesajul “Bulicanu Valeriu, Dumbravă Valeriu, Țărnă Tudor, Popa Ion – EROII NU MOR NICIODATĂ”. Tinerii au venit de la mai multe instituții de învațămănt ca L.T. “ Boris Cazacu”, L.T. “Mircea Eliade”, L.T.“Ștefan cel Mare” și Școala Profesională.independența țării se numară si 4 nisporeneni: Bulicanu Valeriu, Dumbravă Valeriu, Țărnă Tudor, Popa Ion. În memoria celor căzuți pe Nistru, în Nisporeni a fost organizat un mitig de comemorare. Astfel la acest miting au participat și un grup de tineri care nu au uitat istoria și valorile naționale, cu mesajul “Bulicanu Valeriu, Dumbravă Valeriu, Țărnă Tudor, Popa Ion – EROII NU MOR NICIODATĂ”. Tinerii au venit de la mai multe instituții de învațămănt ca L.T. “ Boris Cazacu”, L.T. “Mircea Eliade”, L.T.“Ștefan cel Mare” și Școala Profesională.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”