Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 11 aprilie 2011

PSD dator vândut - acum şi la bănci. Baronii chemaţi să plătească ratele pentru sediu

Deşi are datorii de aproape 7 milioane de euro, PSD vrea să mai împrumute încă un milion de euro. Conducerea PSD negociază cu Unicredit Tiriac Bank un credit de un milion de euro pentru achiziţionarea clădirii în care se află sediul central al partidului. Baronii locali şi oamenii cu dare de mână din PSD au fost invitaţi de conducerea PSD să doneze sume între 5.000 şi 20.000 de lei pentru ca astfel să se acopere rata lunară a creditului.

Comitetul Executiv al PSD a aprobat azi demararea procedurilor de cumpărare a imobiluluii din şoseaua Kiseleff nr.10 aflată în proprietatea RAPPS. PSD are nevoie de un milion de euro pentru a cumpăra clădirea şi a negociat să împrumute această sumă de la o bancă comercială sub forma unui contract de leasing financiar financiar.
"Noi suntem social-democraţi şi nu avem bani, aşa că trebuie să facem un credit, un leasing finaciar", a declarat pentru "Evenimentul zilei" Gheorghe Bunea Stancu, trezorierul PSD. Acesta spune ca rata lunară va fi doar cu puţin mai mare decât chiria plătită RAPPS. Bunea Stancu a precizat că împrumutul va fi pe o perioad[ de 7 ani. În prezent PSD plăteşte la RAPPS pentru sediul din Kiseleff o chirie de aproximativ 8000 de euro lunar. Rata estimat[ este de 10 mii de euro.

Pentru a plăti însă ratele la bancă PSD are nevoie de bani. Din acest motiv, liderii PSD cu dare de mână au fost invitaţi să doneze bani în scopul cumpărării sediului din Kiseleff. Donaţiile trebuie să fie de maxim 5.000 de lei pe persoană fizică şi maxim 20.000 lei pe firmă, se arată într-un aflat în mapele membrilor CEX şi dezbătut în această seară la reuniunea liderilor de filiale PSD.
"Vreau să las după ce nu voi mai fi preşedinte PSD nu doar un partid modern, ci şi un sediu", a explicat Victor Ponta confirmând că CEx a aprobat mandatul pentru cumpărarea "sediului tradiţional al PSD".
Limita pentru donaţii a fost justificată Victot Ponta pe ideea că, dacă ar da mai mult, unii dintre liderii PSD ar avea pretenţia de a deveni "acţionari la partid". "Orice membru poate dona maxim 5000 de lei pentru nu vreau să avem acţionari la partid", a spus Ponta.

Datoriile PSD: aprope 7 milioane de euro

Conform raportului de audit finaciar pentru perioada 2008-2010, datoriile PSD se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, se arată într-un document dezbătut în această seară la reuninea CEX a PSD.
În urmă cu un an, după ce Victor Ponta a preluat conducerea PSD, datoriile partidului au fost estimate la peste un 8 milioane de euro. Între timp, o parte din sumă a fost plătită. Victor Ponta i-a imputat lui Mircea Geoană această datorie uriaşă, deoarece o mare parte din sumă provine din campania prezidenţială din 2009.
În privinţa datoriilor PSD, Victor Ponta a evitat să pronunţe vreo sumă. El a precizat doar că PSD nu mai are datorii la instituţii ale statului, ci doar la firme. "E greu să le identificăm deoarce fostul nostru trezorier a plecat la UNPR", a spus Ponta cu referire la Aristide Roibu, persoana care s-a ocupat de finan'ele PSD.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”