Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 10 aprilie 2011

ROMÂNII ŞI MAGHIARII dintr-o localitate braşoveană, ÎNARMAŢI CU FURCI ŞI TOPOARE s-au năpustit ÎN CARTIERUL ŢIGĂNESC

Patru ţigani, reţinuţi vineri noapte după ce l-a bătut pe fiul primarului din Racoş. Alţi cinci - în spital după ce maghiarii şi românii din comună s-au năpustit în cartierul ţigănesc, înarmaţi cu furci, topoare, bâte şi bolovani.

Conflict interetnic, vineri noapte, în localitatea braşoveană Racoş: circa 350 de săteni, maghiari şi români, s-au strâns în centrul comunei, înarmaţi cu furci, topoare, bâte, leviere şi bolovani, şi s-au năpustit să "radă" cartierul ţigănesc, după ce fiul primarului a fost luat la bătaie, chiar în faţa casei părinteşti, de patru ţigani puşi pe scandal.


Când rudele victimei i-au sărit în apărare, agresorii s-au făcut nevăzuţi, astfel că mulţimea şi-a vărsat furia asupra altor cinci ţigani întâlniţi în cale, care au ajuns ulterior la spitalul din Rupea, de unde trei dintre ei au fost transferaţi apoi la Spitalul Judeţean Braşov, unde au rămas internaţi.

Din fericire (opinia redactorului, opinie asupra căreia ne păstrăm toate rezervele - notă lupta-ns.info), atacul asupra cartierului ţigănesc a fost stopat, în ultimul moment, de peste 100 de jandarmi şi poliţişti, ajunşi urgent la faţa locului, în frunte cu subprefectul Ambrus Carol. Odată calmul restabilit, poliţiştii i-au identificat şi reţinut rapid pe cei patru agresori, care urmau să fie prezentaţi Judecătoriei Rupea, în cursul serii de sâmbătă, cu propunerea de arestare preventivă pentru vătămare corporală şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Totodată, primarul Gaspar Tamas a interzis vânzarea băuturilor alcoolice pe întreg teritoriul comunei, precum şi circulaţia căruţelor după ora 20, dispoziţii a căror respectare va fi supravegheată de câteva zeci de jandarmi rămaşi "în dispozitiv", pentru a preveni izbucnirea vreunui alt conflict.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”