Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 10 aprilie 2011

România, printre ţările europene cu cea mai scumpă benzină

Scumpirea sistematică a carburanţilor a propulsat România pintre ţările europene cu cea mai scumpă benzină. Românii care stau aproape de graniţa cu Bulgaria merg să-şi facă plinul la vecini, unde litrul de benzină costă doar 4 lei şi 50 de bani. la noi, preţul a depăşit pragul de 6 lei în acest sfârşit de săptămână.
Distribuitorii de carburanţi apreciază că românii consumă anual, pe cap de locuitor, 290 de litri de benzină, în timp ce media europeană se ridică la aproximativ 550 de litri, scrie Gândul. Preţul mare este de vină, spun oamenii, aşa că mulţi preferă să facă plinul peste graniţe.

La benzinăriile din Bulgaria vin doar românii care locuiesc în apropierea vămilor.

Ardelenii şi maramureşenii nu sunt la fel de norocoşi ca românii de la graniţa cu Bulgaria. La vecinii noştri unguri, benzina e mai scumpă cu 50, 60 de bani.

Analiştii economici spun că nici războiul Libian, nici criza economică nu justifică creşterea preţurilor la combustibili care au făcut ca, în România, litrul de benzină să fie mai scump ca cel din Marea Britanie.

Analizele desfăşurate timp de ani de zile de Consiliul Concurenţei asupra pieţii româneşti de carburanţi au rămas fără nici o concluzie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”