Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Ştii sigur unde pleci şi ce te aşteaptă? Zeci de români, sclavi pe o plantaţie de căpşuni din Grecia


35 de muncitori agricoli romani, care lucrau in conditii similare sclaviei pentru recoltarea fructelor, au fost eliberati saptamana aceasta de politie, in sudul Greciei, a anuntat vineri o sursa din politie, citata de AFP.

Doi romani si un grec au fost arestati joi in apropierea satului Kurtesi (Peloponez), iar alti trei romani sunt cautati in acest caz.
Muncitorii agricoli au fost recrutati pentru recoltarea capsunilor in sere, dupa ce li s-a promis un salariu de 25 de euro pe zi si cazare. In realitate, ei erau constransi sa munceasca sub amenintarea unor persoane inarmate si erau fortati sa doarma in adaposturi improvizate in apropiere de camp.
Banda care ii exploata ii maltrata si le lua si salariile. Muncitorii sezonieri, care provin adesea din Balcani si de pe subcontinentul indian, sunt exploatati frecvent in Grecia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”