Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 7 aprilie 2011

Ţigănie totală: O localitate din judetul Caras-Severin va avea placute bilingve in limbile româna si țiganeasca

Inscrisurile de pe placutele de la intrarea si iesirea din localitatea Ticvaniu-Mare, din judetul Caras-Severin, vor fi bilingve, in limbile romana si tiganeasca, transmite Agerpres. Astfel, la intrarea si la iesirea din localitate, pe langa Ticvaniu-Mare, va sta scris pe placuta si Tikvaja Bare, iar in satul Secaseni se va putea citi si O Gar Sakaj. Populatia tiganeasca reprezinta peste 20% din totalul locuitorilor comunei.

Institutia Prefectului din Caras-Severin, prin Biroul Judetean pentru Romi, a facut mai multe solicitari catre Primaria localitatii Ticvaniu-Mare, pentru ca legea sa fie respectata, pentru ca placutele sa fie inscriptionate bilingv acolo unde populatia unei etnii depaseste 20%.

''Problema a tot fost amanata si nu s-a pus in practica pana acum. Trebuie insa sa se intre in legalitate, conform Legii administratiei publice locale. Prin urmare, joi s-a procedat la stabilirea inscrisurilor placutelor bilingve'', a afirmat Ion Stancu, presedintele Partidei Romilor Pro-Europa, filiala Caras-Severin.

La intrarea si la iesirea din localitate, pe langa Ticvaniu-Mare, va sta scris pe placuta si Tikvaja Bare, iar in satul Secaseni se va putea citi si O Gar Sakaj. Alte nume de institutii ce vor purta placute bilingve sunt: Politia - I Policija, Scoala - I Skola, Primaria - I Primarija, sau Consiliul Local - O Konsilio Gavesco.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8483905-localitate-din-judetul-caras-severin-avea-placute-bilingve-limbile-romna-tiganeasca.htm

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”