Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 21 mai 2011

Bulgaria: Militantii partidului nationalist Ataka au atacat musulmanii în faţa unei moschei din Sofia exasperaţi de difuzoarele care cheamă musulmanii la rugăciune şi de provocările islamiştilor

Mai mulţi membri şi susţinători ai partidului naţionalist bulgar ATAKA au organizat o manifestaţie de protest în faţa moscheii Banya Bashi din Sofia, exasperaţi de difuzoarele care cheamă musulmanii la rugăciune. Naţionaliştii bulgari protestând totodată şi contra agresivităţii comunităţii musulmane turce din Bulgaria care însumează aproximativ 700 de mii de indivizi şi duce o propagandă agresivă de islamizare..

Naţionaliştii au strigat "Bulgaria" şi "turcii afară!".


Instigaţi de musulmanii care au aruncat injurii la adresa patrioţilor bulgari, aceşti au ripostat şi a urmat o încăierare violentă căreia i-a pus capăt, cu greutate, poliţia. Mai mulţi patrioţi ai ATAKA au fost arestaţi sub acuzaţia de huliganism. Liderul partidului, Volen Sidorov, s-a luptat cu forţele de represiune pentru eliberarea naţionaliştilor şi a cerut oficial eliberarea acestora, precizâmd că membrii ATAKA s-au aflat acolo pentru o demonstraţie paşnică, dar au fost provocaţi violent de către extremiştii musulmani care au aruncat cu pietre şi au rănit o membră a partidului şi totodată a parlamentului, deputata Denitsa Gadzheva (foto).  

ATAKA este singurul partid aliat la guvernare cu partidul centrist GERB cu care formează un guvern minoritar din 2009.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”