Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 10 mai 2011

Culmea kitschului: Nuntă ţigănească după modelul nunţii regale de la Buckingham / O nuntă de ţigani a blocat o stradă din Deva şi a "intoxicat" un cartier cu manele

Sute de ţigani s-au dat, ieri, în stambă, pe o stradă din municipiul Deva, uitând că într-o lume civilizată, chiar şi atunci când oamenii participă la evenimente speciale, trebuie să respecte legea şi să se comporte ca atare.

Ignorând orice regulă a bun-simţului, ţiganii, prezenţi la nunta a doi tineri de aceeaşi etnie, au blocat strada Vânătorilor cu limuzine şi ,,i-au pus pe jar" pe locuitorii din zona "castelului" ţigănesc, forţându-i să asculte, timp de cinci ore, muzica lăutărească "urlată", live, de Nicolae Guţă şi de fiica sa, Nicoleta.

La ţigani, criza financiară nu se simte

Şampanie scumpă, limuzine, maşini decapotabile, femei şi bărbaţi "îmbrăcaţi" în bijuterii de aur, confetii şi multă lipsă de bun-simţ. În câteva cuvinte, aşa se poate descrie atmosfera creată, ieri, în jurul unei nunţi de ţigani ce a avut loc pe strada Vânătorilor, din municipiul Deva.
Încă de la ora 12, din pricina acestui eveniment, locuitorii cartierului Dorobanţi, cărora nu le plac manelele, au fost nevoiţi să plece de acasă, întrucât lăutarii, care încingeau atmosfera la petrecerea organizată în curtea unei vile, au poluat fonic atmosfera, "urlând" în cele opt boxe montate în curtea casei. "Pur şi simplu, nu mai suport. Stau la câteva blocuri distanţă de locul nunţii, iar în casă la mine se aude muzica extraordinar de tare. Plec în oraş, să scap, pentru că nu mai rezist psihic", se plânge o tânără, din Deva. Pe de altă parte, au existat şi localnici care nu s-au arătat prea supăraţi de gălăgia nuntaşilor, ba mai mult şi-au scos băncuţe în faţa caselor şi au ascultat, ca la un concert, muzica lui Nicolae Guţă. Chiar şi în momentul în care nuntaşii au plecat la cununie, lăutarii şi-au continuat recitalul, spre încântarea spectatorilor. Întreaga stradă a fost împânzită de ţiganii care sperau să primească, şi ei, un autograf de la celebrul manelist sau măcar un mititel cu puţin muştar, de la organizatorii nunţii. Însă, din păcate pentru ei, la un moment dat, gazda le-a "închis uşa în nas", astfel că au fost nevoiţi să urmărească spectacolul cocoţaţi pe gratiile gardului.

Şoferul miresei a tras un foc de armă

Ca şi cum întreaga atmosferă nu ar fi fost suficient de grobiană, în momentul în care alaiul s-a întors de la biserică, lucrurile au luat-o, parcă, razna. La volanul maşinii decapotabilă cu care şi-au făcut intrarea glorioasă mirele şi mireasa se afla un bărbat care flutura în aer un pistol, în timp ce pasagerul din stânga savura ostentativ o şampanie scumpă. La un moment dat, pentru a-i atenţiona pe nuntaşi, şoferul a tras un foc de armă, în aer, făcându-i pe ţigănuşii prezenţi să tresară de frică. De la acest moment, timp de două ore, cât a mai trecut până la plecarea alaiului spre restaurant, rromii au blocat întreg traficul pe strada Vânătorilor, parcându-şi autotu-rismele de lux în mijlocul drumului, fără să le pese că nici măcar pietonii nu mai aveau cum să treacă de ei. Enervaţi de modul în care petrec ţiganii, câţiva localnici au sesizat poliţia, însă oamenii legii i-au trimis la faţa locului pe jandarmi pentru a restabili liniştea şi ordinea pu-blică, deşi "castelul" ţiganilor se află la trei străzi distanţă de Poliţia Municipiului Deva. "Noi am fost informaţi de către cei din poliţie de faptul că pe strada res-pectivă ar fi ceva nereguli, dându-ni-se spre rezolvare acest caz. O echipă s-a deplasat la faţa locului, însă atunci când a ajuns, era linişte, nu mai cânta nimeni", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, locotenentul Nicolae Răducu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”