Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 mai 2011

Opiniile ideologului legionar Faust Brădescu despre fostul rege Mihai

Fosta familie dinastică a României face încercări disperate de cosmetizare şi popularizare a imaginiii sale în rândul românilor. Astăzi a încercat o nouă lovitură de imagine, anunţând "ruperea" de Casa de Hohenzollern şi că aşa-numita "Casa Regală Română" va fi cunoscută de acum înainte numai sub numele de «Casa Regală a României».
Artificiul este pentru prostănaci. Casa Regală de Hohenzollern a României a încetat să mai fie parte a Casei de Hohenzollern odată cu primul copil născut pe pământ românesc al familiei regale române, respectiv Carol II. Trecem peste orice alte argumete contra dinastiei lui Mihai "de Hohenzollern"   considerând inutil a le mai dezbate, ele fiind găsite pe internet din abundenţă, scrise bine, argumentat excepţional şi de oameni bine pregătiţi.

Oarecum trist să văd că unii indivizi care se revendică a fi legionari (aproape toţi sunt doar SIMAPATIZANŢI!, legionar fiind primul grad oferit unui membru al Mişcării Legionare după executarea unui stagiu minim de 3 ani şi numai după ce a trecut unele probe care să ateste o evoluţie evidentă pe linia trăirii legionare) au ajuns să aibă o atitudine vehementă în favoarea lui Mihai "ex-de Hohenzollern", confundându-l pe fostul rege cu instituţia monarhică. Mihai nu s-a ridicat deloc la nivelul moral necesar unui monarh gata să îşi conducă poporul prin furtună chiar cu preţul propriei vieţi, aşa cum este rolul unui adevărat Rege. Dimpotrivă, a fost o căzătură morală greu de egalat care şi azi îşi face din trădarea de neam şi ţară un stindard, participând la defilările armatei roşii care ne-a nenorocit destinul naţional.

Mă simt dator să reproduc un fragment dintr-o scrisoare personală primită de la dr. Faust Brădescu, membru al Consiliului Politic al Mişcării Legionare şi unul dintre cei mai mari doctrinari legionari. Scrisoarea este datată Champs sur Marne, 27 iunie 1992.

"Pentru orice legionar una este să fii înţelegător al unei monarhii necesară pentru neamul nostru încă prea puţin evoluat pe această temă, şi alta este să te declari împotriva unui fost rege Carol sau unui fost rege Mihai. Unul a fost o canalie şi o plagă pentru neamul nostru – celălalt un dobitoc, trădător şi vândut liftelor ruseşti care ne-au copleşit neamul şi viitorul.
În 1989 (înainte de revoluţia din decembrie) am scris o lucrare intitulată „Guvernul de la Viena” în care între altele am scris şi căteva pagini privind atitudinea nefericită a regelui Mihai în ceea ce privea războiul, armistiţiul şi trădarea regelui faţă de armată, neam şi viitorul neamului românesc. I-am pus în sarcină - şi pe drept – răspunderile pe care nu şi le-a asumat. De vei citi această carte, la paginile 35-40, te vei lămuri asupra opiniei mele cu privire la ceea ce cred eu asupra acestui personaj ce ne-a adus numai necazuri, şi azi ar vrea să redevină rege pentru dobitoacele ce l-au aclamat cu peste 100.000 de mâini ridicate spre cer!.."


Concludent şi pilduitor!
SD88

1 comentarii:

Ghiță Olaru spunea...

Normal că pe ex-rege l-a apucat brusc patriotismul după câte proprietăţi şi terenuri a primit de pomană, care tot din mila statului trebuie să le întreţină. Un deşeu al istoriei, care pentru trădarea sa nu ar mai avea ce să caute pe pământ românesc.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”