Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 27 mai 2011

Cum a ajuns România ţara cu cei mai mulţi analfabeţi din Europa de Est

Programul Nationalistilor Autonomi: Educatia, prioritate absoluta. Publica si gratuita. Formarea caracterelor revine in mare parte sistemului de “educatie nationala”

Statistici triste relevă faptul că nu mai puţin de 40% dintre români citesc prost sau nu ştiu să citească, 150.000 de români nu ştiu deloc carte, iar România este ţara cu cei mai mulţi analfabeţi din Europa de Est. Duminică, 29 mai, de la ora 18.00, în ultima ediţie din acest sezon a emisiunii România, te iubesc!, corespondentul Ştirilor Pro Tv, Toni Dohotariu, prezintă o anchetă în care dezvăluie cum cei mai mulţi copii români sunt condamnaţi la analfabetism de sărăcia lucie în care trăiesc. Pentru părinţii lor, mai important este să-i pună la muncă decât să le ofere şansa de a se ridica. Numai în judeţul Vaslui, anul acesta, 785 de elevi au abandonat şcoala, 405 dintre ei fiind încă în ciclul gimnazial. Numărul analfabeţilor neştiuţi sau ascunşi creşte de la o zi la alta, iar dramele acestor copii se consumă în tăcere, ignoraţi de stat şi cu părinţi incapabili să se gândească la viitorul lor.

În aceeaşi ediţie a emisiunii, corespondentul Ştirilor Pro Tv, Alex Dima, invită telespectatorii Pro Tv la o plimbare prin centrul istoric al Capitalei. "Un loc cu o istorie de peste 500 de ani. De 20 de ani, toţi primarii au promis că acest loc va deveni o atracţie turistică. S-au cheltuit multe milioane de euro până acum, dar avem tot străzi desfundate, noroaie, gropi, faţade care stau să cadă, sobolani, munţi de gunoaie, oameni care locuiesc ilegal şi muncitori care dorm pe şantier", a declarat Alex. În ancheta pe care o va prezenta în ediţia din 29 mai, Alex va încerca să afle care sunt vinovaţii şi cum de a fost posibil să se ajungă în situaţia actuală. "Ne vom întoarce în istorie, vom face o paralelă între ce a fost, ce este şi ce ar trebui să fie centrul istoric al Bucureştiului", a mai precizat Alex.
http://www.gandul.info/magazin/cum-a-ajuns-romania-tara-cu-cei-mai-multi-analfabeti-din-europa-de-est-8287332

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”