Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 27 mai 2011

Tupeu de gravidă la 14 ani: Ameninţă că se aruncă pe geamul Maternităţii Botoşani dacă nu naşte mai repede!

Fata s-a săturat de burta până la gură şi vrea să nască. Medicii trebuie să stea cu ochii pe ea încă o săptămână pentru că nu i-a venit încă sorocul.
Daniela H. are 14 ani şi este gravidă în luna a noua.  De o săptămână de când este internată, fata le pune la încercare nervii medicilor de la Maternitatea Botoşani pentru că s-a săturat să fie gravidă şi să stea în spital. Vrea să meargă mai repede acasă la iubitul ei din localitatea Avrămeni care este cu 14 ani mai mare ca ea.
Ameninţă cu sinuciderea
Medicii i-au tot făcut ecografii şi au stabilit că pruncul nu este pregătit să vină pe lume. Minora nici nu vrea să audă de încă o săptămână de patul de spital aşa că ameninţă în stânga şi în dreapta cu sinuciderea.
„ Mă tot sună  ca să mă întrebe când naşte. Dimineaţă i-am făcut iar ecografie şi i-am explicat că pruncul trebuie să mai crească şi peste o săptămână o ducem în sala de naşteri.  A spus că se aruncă de la geam dacă nu naşte mai repede", a spus dr. Maria Olaru, directorul Maternităţii Botoşani, medicul care urmăreşte sarcina minorei.
Asistentele stau cu ochii pe ea
Tupeul fetiţei a uimit cadrele medicale care nu o pierd o clipă din ochi. „ Se plimbă dintr-un salon în altul. Iese în curte fără voie şi ne face probleme. Are un tupeu extraordinar ", a spus una dintre asistentele medicale care o supraveghează pe minoră. Vrea nu vrea, minora va mai sta o săptămână în spital. Medicii au decis ca fata să nască prin cezariană ca să nu fie traumatizată fizic şi psihic.
„Din clasa a VI a îmi doresc să fiu mamă"
Cadrele medicale sunt convinse că fata nu realizează în ce situaţie este şi vede totul ca pe un joc. Dovadă şi uşurinţa cu care povesteşte despre relaţia cu Romeo Nechelciuc( 28 ani), iubitul ei, cu care întreţine relaţii sexuale de la 12 ani. „ M-am îndrăgostit de el pentru că are scuter şi mă plimba prin sat. Îi place de mine şi a spus că mă ia de soţie acum că vom avea şi un copil. Din clasa a VI a vreau un copil. Mi-am făcut o păpuşă din cârpe şi mă jucam de-a legănatul. Acum sunt sigură că voi fi o mamă bună şi mă voi descurca", este mărturia şocantă a Danielei.
Poliţiştii nu s-au sesizat cu privire la acest caz întrucât mama copilei nu a depus plângere împotriva celui care i-a nenorocit fata. Ba mai mult a încurajat-o pe Daniela să dea naştere acestui copil" ca să nu se calicească pe viaţă". Imediat după naştere, minora va fi consiliată psihologic.
" Vrea multă atenţie!"
„ Este vorba despre o instabilitate emoţională care apare la copiii care trec prin astfel de experienţe ce-i pot traumatiza. Cu siguranţă nu va recurge la acest acest. Vrea doar mai multă atenţie", a spus Anca Alioresei, psiholog în cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Botoşani, instituţie care s-a sesizat cu privire la acest caz şi va demara o anchetă socială.
Val de mame minore
De la începutul anului, 50 de minore gravide au ajuns la Maternitatea Botoşani . Unele au născut deja iar altele îşi aşteaptă sorocul. 80% dintre ele au vârste cuprinse între 13 şi 16 ani şi provin din mediul rural.
Este şi cazul Mariei M.( foto jos) , o fată de 16 ani din localitatea Albeşti, care a născut astă noapte un băieţel de 2890 de grame. Tatăl copilului este un tânăr de 30 de ani din sat.
„ Am doar patru clase dar mă bucur că sunt mama unui băieţel sănătos. Am născut normal şi a fost o experienţă interesantă", a spus Maria M., minora în vîrstă de 16 ani care este mamă de noaptea trecută.
http://www.adevarul.ro/locale/botosani/O_copila_de_14_ani_le_da_batai_de_cap_medicilor_de_la_Maternitatea_Botosani-_Gravida_ameninta_ca_se_arunca_pe_geam_daca_nu_naste_mai_repede_0_487151518.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”