Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 7 iunie 2011

În Spania, libertatea de opinie nu a murit detot: Evreii spanioli enervaţi de "achitarea neo-naziştilor" de cătrea Înaltea Curte

Federatia Comunitatilor Evreiesti din Spania (FCJE) a criticat vehement decizia Înaltei Curţi de a anula decizia unei instante inferioare, care a gasit 4 persoane conectate cu fosta librarie Kalki din Barcelona (vezi fosta fereastra a librariei in dreapta) si "vinovate de incitare la ura si anti-semitism". Cei 4 au fost condamnati in 2009 de catre o instanta din Barcelona la inchisoare de pana la 3 ani si jumatate . Inalta Curte din Madrid a decis acum ca barbatii ar putea fi gasiti vinovati numai daca ar fi incitat oamenii sa comita „infractiuni de tip nazist”. Curtea a spus ca Constitutia spaniola nu interzice ideologiile, indiferent de cat de respingatoare ar putea fi.

Noi evreii suntem foarte ingrijorati de faptul ca sistemul judiciar spaniol, care in anumite situatii arata o mare sensibilitate , nu ia in considerare vanzarea de carti in care Holocaustul este negat si se propaga rasismul, o ofensa interzisa de catre legile noastre” , a declarat corpul umbrela al comunitati evreiesti spaniole.
CJE si-a exprimat sprijinul pentru propuneri de modificare si clarificare a legilor in scopul de a interzice orice activitate care instiga la ura pe criterii religioase, etnice si conexe - incluzand negarea publica a Holocaustului - asa cum este cerut de o directiva a Uniunii Europene, pe care Spania nu a pus-o in aplicare inca.

Israel, de asemenea, a atacat puternic Înalta Curte de guvernământ. Ambasada sa de la Madrid a declarat: "Israelul consideră că această decizie oferă sprijin violenţei rasiste şi arată o lipsă de cunoştinţe istorice." Ea a adăugat că decizia a fost motivul pentru "tristeţe şi îngrijorare."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”