Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 18 iulie 2011

Armata ungară îi pune la treabă pe şomeri

Ministerul maghiar al Apărării se va implica în organizarea taberelor de muncă de pe şantierele patriei. În cadrul acestui proiect, armata ungară îşi va pune la dispoziţie cunoştinţele organizatorice şi mijloacele logistice.

Parlamentul ungar a votat, în urmă cu câteva zile, o nouă lege a apărării, cu o serie de modificări faţă de cea din 1993. Într-un interviu acordat agenţiei MTI, ministrul apărării, Csaba Hende, a arătat că au intervenit schimbări în ce priveşte sarcinile armatei: ea va păzi coroana Sfântului Ştefan, are obligaţia de a reface şi întreţine mormintele militarilor iar în viitor va participa la programul de stat privind lucrările publice.
„Armata are mijloace de transport, corturi, bucătării mobile şi dispune de cunoştinţe organizatorice şi logistice care vor face posibilă această adevărată operaţiune militară", a spus ministrul. Astfel, armata se alătură Ministerului de Interne şi Ordine Publică, însărcinată cu administrarea acestui proiect Guvernul Orban a decis să-i folosească pe şomeri la lucrări publice de mare anvergură cum ar fi construirea de diguri, rezervoare, împăduriri unde ar fi nevoie de mii de muncitori.

Participarea la aceste munci este o condiţie pentru plata ajutoarelor sociale. Chiar dacă nu s-a formulat în mod explicit, romii sunt primii vizaţi de această măsură, în condiţiile în care în zonele locuite de ei se înregistrează cel mai mare şomaj. Primele localităţi în care urmează să fie testat programul sunt cinci comune din judeţul Heves, una dintre ele devenind cunoscută din cauza conflictului dintre ţigani şi o organizaţie paramilitară.. Ministrul apărării a precizat că armata va interveni numai dacă, din cauza distanţei mari de la locul de origine a muncitorilor, se va impune organizarea unor tabere de muncă, Supravegherea lor va reveni poliţiştilor pensionaţi anticipat cărora, potrivit noii legislaţii, li s-a retras acest drept.

Un sistem al rezerviştilor benevoli

O altă noutate a legii apărării este extinderea rezerviştilor benevoli. Nu se va reîntroduce serviciul militar obligatoriu dar se va revigora acest sistem care a fost neglijat. De la 18 rezervişti benevoli, cât erau înainte, s-a ajuns acum la 2000 şi se doreşte creşterea cifrei până la 6000-8000, a afirmat ministrul. Ei vor fi convocaţi în situaţii de urgenţă sau de catastrofă. În caz de război sau ameninţare cu războiul vor fi mobilizaţi toţi bărbaţii între 18-40 de ani. Cei care din motive de conştiinţă nu vor să folosească arma vor trebui să participe ca necombatanţi. Chiar şi anumite persoane cu dizabilităţi vor putea fi convocaţi, a arătat Hende care a precizat că a-ţi risca viaţa pentru apărarea patriei este o datorie şi a celor care nu luptă cu arma.

Ministerul Apărării va vinde avioane de vânătoare MIG-28

Pentru a mări propriul buget necesar înzestrării armatei, Ministerul ungar al Apărării a decis să vândă încă în acest an 24 de avioane de vânătoare MIG-28 ruseşti, retrase din activitate. Ministerul speră să obţină mai multe zeci de miliarde de forinţi. Problema care se pune însă, scrie cotidianul "Magyar Nemzet", este că un cuvânt de spus în afacere ar putea să-l aibă şi Rusia. Aceasta deoarece aparatele au ajuns la Ministerul Apărării în contul datoriilor Rusiei faţă de Ungaria, aşa că că pentru vânzarea lor trebuie cerută de la producător o autorizaţie de reexportare.
http://www.adevarul.ro/international/Armata_ungara_ii_pune_la_treaba_pe_someri_0_518948465.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”