Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 18 iulie 2011

Ilegalităţile clanurilor ţigăneşti „hrănite” cu incompetenţa autorităţilor

Citeşte şi despre cazul lui Vladimir Voiasciuc, timişoreanul care se luptă cu mafia imobiliară din oraş
Vladimir Voiasciuc va candida la alegerile locale pentru a înfrunta mafia imobiliră la ea acasă!

Clanurile care au pus mâna pe clădirile din centrul Timişoarei au beneficiat din plin de protecţia autorităţilor. Un caz concret este pe Bulevardul Mihai Eminescu 6, unde o sentinţă nepusă în aplicare de Primăria Timişoara, de 10 ani, a permis unei familii de ţigani să-şi facă de cap.

Primăria Timişoara şi Inspectoratul de Stat în Construcţii au asistat nepăsătoare la acţiunile unui clan ţigănesc care şi-a făcut de cap într-o zonă istorică din imediata apropiere a primăriei. Coşmarul timişoreanului Florin Ciobănescu, care trăieşte în propria casă fără apă, căldură sau canalizare, a început în urmă cu mai bine 10 ani, când a refuzat să-i vândă apartamentul clanului ţigănesc condus de Dulcea. Baştanul a cumpărat de la altcineva un apartament de la demisol şi a început lucrări de „amenajări interioare”, obţinând o autorizaţie de construcţie pentru schimbarea uşilor şi a geamurilor. Romii au făcut însă mult mai multe lucrări ilegale, care au afectat structura de rezistenţă a clădirii.

Refuză să-l execute pe ţigan

Consiliul Local i-a dat în judecată pe romi, cerând instanţei să îi oblige să aducă clădirea la starea iniţială. Magistratul Anca Buta, de la Judecătoria Timişoara, a dat în 2001 o sentinţă prin care ţiganii erau obligaţi să aducă imobilul la starea iniţială şi să plătească daune de un milion de lei vechi pentru  fiecare zi de întârziere. Baştanii au făcut însă apel la Tribunalul Timiş. „Apelul a fost suspendat, ceea ce înseamnă că a rămas în picioare sentinţa Judecătoriei Timişoara”, a explicat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Timişoara, Dumitru Hantea. Se încurcă în explicaţiiReprezentanţii Primăriei Timişoara dau din colţ în colţ când trebuie să explice cum a fost posibil să fie ignorată o astfel de sentinţă timp de 10 ani. „Sentinţa trebuia urmărită şi pusă în aplicare de Direcţia de Patrimoniu, Biroul Executori”, a spus Mihaela Dumitru, consilier juridic la primărie. Aceasta a revenit şi a spus că „instanţa spune că e în regulă şi a fost adusă clădirea la starea iniţială, s-a conformat”.  Imaginile surpsinse la faţa locului arată însă altceva. În afară de faptul că ţiganul care a construit ilegal nu a fost executat, primăria i-a mai şi acordat anul trecut autorizaţie de construcţie. „Istoria nu mai contează la ora asta pentru că este foarte laborioasă şi veche. Contează că există o autorizaţie pentru consolidare şi una pentru anvelopare”, a spus  şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, Ion Constantin. „Nu am avut încotro. Am fost nevoiţi să le dăm autorizaţie. Au fost tot timpul cu un pas în faţa noastră”, au spus şi reprezentanţii Direcţiei de Urbanism.
FOTOGALERIE
Dă click pe imagini pe a vedea fotogaleria

Demolarea României. Ţiganii distrug ultimele rămăşiţe ale Galaţiului interbelic

Ultimele amintiri ale italienilor din Galaţi au intrat pe mâna ţiganilor

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”