Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 19 iulie 2011

COMUNICAT AL PARTIDULUI PENTRU PATRIE ÎN LEGĂTURĂ CU ULTIMELE EVENIMENTE DE LA ROŞIA MONTANA

Partidul "Pentru Patrie" condamnă cu fermitate hotărârea Comisiei Naţionale de Arheologie prin care aceasta a aprobat descărcarea de sarcină arheologică a Masivului Cârnic de la Roşia Montană, depozitarul unor vestigii istorice daco-romane de o inestimabilă valoare .

Considerăm că această hotărâre reprezintă o abdicare de la linia deonotologiei profesionale şi transformarea acestui for în unealta docilă a unor obscure jocuri politico-financiare.

Membrii Comisiei Naţionale de Arheologie trebuie să ştie că vor da socoteală în faţa Legii şi poporului român pentru abuzul comis în calitatea oficială pe care o deţin.

Condamnăm, de asemenea, atitudinea incompatibilă cu statutul de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional, a dlui Kelemen Hunor, al cărui gest de avizare a acestei decizii îl considerăm echivalent cu acela de trădare a interesului naţional, şi căruia îi cerem în termeni ultimativi să demisioneze.

În aceste momente dramatice, când inima Munţilor Apuseni este ameninţată cu un dezastru ecologic şi cultural total, chemăm toate forţele naţionale la mobilizare generală în jurul dezideratului nobil al apărării Roşiei Montane.

După ce au falimentat România, amanentînd viitorul generaţiilor de mâine bancherilor de la FMI, actualii guvernanţi îşi permit să vândă ultima resursă strategică a ţării unor cercuri de interese străine de destinul acestei naţiuni.

Avertizăm cu acest prilej că nimeni nu are dreptul moral să înstrăineze resursele patriei, lipsind generaţiile viitoare de folosinţa acestora. "Ţara nu e a noastră, nici a urmaşilor noştri, ci a urmaşilor urmaşilor noştri", spune Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Proiectul catastrofal de la Roşia Montană contravine flagrant principiilor dezvoltării durabile promovate în Uniunea Europeană, iar avizarea acestui proiect reprezintă un act de trădare naţională al actualei Guvernări, care va rămâne în istoria României cu stigmatul marilor trădători ai Neamului Românesc!

Partidul "Pentru Patrie" anunţă reluarea luptei pentru apărarea Roşiei Montane şi cheamă toate forţele conştiente ale societăţii româneşti la rezistenţă naţională!

Asemenea înaintaşilor noştri care au rezistat în munţi, cu arma în mână, împotriva ocupaţiei comuniste, vom lupta şi noi prin toate mijloacele pe care ni le pun la dispoziţie Legea şi dreptul nostru românesc, pentru salvgardarea inestimabilului patrimoniu istoric şi a resurselor naturale ale Munţilor Apuseni!

Roşia Montană rezistă!
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Partidul "Pentru Patrie"
Secretar general
Florin Dobrescu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”