Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 6 iulie 2011

A murit prinţul actor Şerban Cantacuzino, nepotul generalului Cantacuzino-Grănicerul

Actor de teatru şi film, Şerban Cantacuzino a decedat la 4 iulie, la Paris, anunţă Uniunea Teatrală din România.

Născut la 4 februarie 1941, la Bucureşti, într-o familie nobilă, tatăl său fiind medicul, producătorul, scenaristul, regizorul şi criticul de film, Ion Cantacuzino, Şerban Cantacuzino debutează alături de bunica sa, actriţa Maria Filotti în „Prinţ şi cerşetor”, la vârsta de 11 ani, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti.

Maturizarea actoricească vine în 1963 cu rolul de debut – Prinţul Eduard, alături de marele George Vraca, în „Richard al III-lea”, la Teatrul Armatei Constanţa. Urmează roluri pentru copii şi tineret la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti, iar din 1977 apare pe scena Teatrului Nottara Bucureşti. După 1990 se stabileşte la Paris, dedicându-se culturii.

Din 2007 a oferit unui tânăr aflat la început de carieră Premiul „Maria Filotti” în cadrul Galei Tânărului Actor HOP, în amintirea bunicii sale, actriţa Maria Filotti.

Rămân memorabile rolurile interpretate în filme, dintre care amintim: Cei care plătesc cu viaţa (1991); Secretul armei… secrete! (1988), Muşchetarii în vacanţă (1984); Falansterul (1979); Pentru patrie (1978); Fraţii Jderi (1974); Sept hommes et une garce / Şapte băieţi şi o ştrengăriţă (1966); Mări sub nisipuri (1966); Gaudeamus igitur (1965); Străinul (1964).

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu ortodox, sâmbătă, 9 iulie, la ora 12.00.

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/A_murit_printul_Serban_Cantacuzino_0_512349071.html

1 comentarii:

TANO spunea...

Dumnezeu sa-lierte si sa-i fie tarana usoara

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”