Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 23 iulie 2011

O grupare teroristă islamică ar fi revendicat atentatul din Norvegia. Este doar începutul, au ameninţat ei (Galerie FOTO & VIDEO)

Gruparea teroristă Ansar al-Jihad al-Alami (Ajutoarele Jihadului Global) se pare că ar fi revendicat atacul cu bombă din centrul capitalei norvegiene, potrivit lui Will McCants, analist pe probleme de terorism din cadrul CNA, o instituţie de cercetări care studiază terorismul.

Teroare şi haos în capitala Norvegiei. Un atentat cu bombă a zguduit ţara, urmat de un atac cutremurător, la o tabără cu tineri de 15 ani. Zeci de oameni au fost răniţi şi 17 au murit.
"Răspunsul nostru la violenţă este democraţia", a declarat premierul norvegian într-o conferinţă de presă. Un bărbat a fost arestat, dar este prematur pentru a specula cauzele atacului. "Nu ne va speria nimeni să nu mai fim norvegieni", a mai spus premierul norvegian.

Mesajul teroriştilor spune că responsabile de atacul din Oslo sunt trupele militare detaşate în Afganistan şi anumite insulte care au fost adresate profestului Muhammad, potrivit nytimes.com.

"V-am avertizat încă de la atentatul din Stockholm, din decembrie 2010, că astfel de operaţiuni vor mai avea loc. Ceea ce vedeţi este doar începutul a ceea ce urmează să se întâmple", a tradus Will McCants mesajul teroriştilor.
Oficial, însă, nimeni nu a revendicat atacul din Oslo.

Un atentat cu bombă a zguduit ţara, urmat de un atac într-o tabără de tineret. 17 oameni au murit şi zeci au fost răniţi, iar unii oameni au rămas blocaţi în clădirile avariate.

Ce grupări ameninţă Europa

Potrivit Reuters, pe lista organizaţiilor teroriste care au comis atentate în Europa sau au avut legătură cu acestea se numără al-Qaida, Mişcarea Islamistă din Uzbekistan şi grupările Lashkar-e-Taiba (din Pakistan) , Al Shabaab (din Somalia) şi AQIM (din Algeria).











0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”