Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 23 iulie 2011

64% din parlamentarii români nu sunt de acord cu cultivarea OMG în România


64% din cei 210 (din totalul de 465) de parlamentari români chestionaţi în perioada mai-iunie 2011 în cadrul unui sondaj realizat de Centrul Pentru Politici Durabile Ecopolis au spus că nu sunt de acord ca în România să fie cultivate organisme modificate genetic (OMG), în timp ce doar 24% au declarat că susţin acest tip de culturi pe teritoriul ţării noastre.

Un procent de 7% din parlamentarii chestionaţi au răspuns cu „nu ştiu” referitor la cultivarea OMG în ţara noastră, iar 5% nu au răspuns.

72% din parlamentari nu sunt de acord cu importurile de OMG

Sondajul realizat de Ecopolis în rândul parlamentarilor români mai arată că 72% dintre aceştia nu sunt de acord cu importurile de organisme modificate genetic, în timp ce 14% dintre parlamentari aprobă importurile de OMG, 8% dintre cei chestionaţi nu ştiu, iar 6% nu au răspuns la întrebare.

La întrebarea „Sunteţi sau nu de acord cu etichetarea produselor care conţin ingrediente modificate genetic?”, 93% au răspuns că sunt de acord, 1% nu sunt de acord, 4% nu ştiu, iar 2% nu au răspuns.

sursa: agroinfo.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”