Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 30 august 2011

Medic ginecolog din Oradea, acuzat că a făcut teste cu medicamente pe tinere mame fără să le spună

Mai multe gravide au fost folosite drept cobai de fostul şef al Maternităţii din Oradea. Ginecologul Doru Crăiuţ este acuzat că ar fi testat medicamente pe tinerele mame fără să le spună, şi mai şi primea bani pentru asta, de la o firmă de medicamente.
Get Adobe Flash player
Doctorul ginecolog a fost dat în vileag după ce conducerea spitalului i-a cerut acte care să îi ateste meseria şi specializarea, însă Crăiuţ nu le-a putut furniza.

Managerul Spitalului Judeţean Oradea, Gavrilă Grebenişan, crede că pacientele nu şi-ar fi dat acordul pentru a fi testate cu medicamentele recomandate de doctor.

Crăiuţ nu a putut dovedi faptul că testele ar fi fost supravegheate conform legii de o Comisie de Etică formată din persoane independente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”