Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 29 august 2011

Caii sălbatici de la Letea s-au întors în rezervaţia din Delta Dunării. Așa-zișii proprietari îi revendică

Drama cailor sălbatici de la Letea se apropie de sfârşit. Cele 41 de animale, condamnate la moarte de localnici, s-au întors în rezervaţia din Delta Dunării.
Get Adobe Flash player
Culmea, cei care până în luna mai i-au torturat, acum îi revendică. Mai mult, oamenii au declanşat un adevărat scandal aşa că reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor au fost nevoiţi să cheme jandarmii în ajutor.
Localnicii spun că au vrut să se asigure că animalele au fost transportate în cele mai bune condiţii.

Caii de la Letea salvaţi în urmă cu trei luni sunt acum de nerecunoscut. După ce au stat trei luni la o fermă din Brăila, animalele s-au îngrăşat şi au fost duse acum înapoi în rezervaţia din Delta Dunării.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a semnat un protocol de colaborare cu o organizaţie de mediu, pentru a-i proteja pe caii sălbatici din Letea.

Pentru protecţia lor, caii nu vor fi însă imediat eliberaţi în pădurea Letea.

În luna mai, cîteva zeci de cai au fost la un pas de a ajunge la abator, după ce aşa-zişii proprietari i-au vîndut. Nouă dintre ei au murit, însă, pe drum, din cauza condiţiilor în care au fost transportaţi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”